Wederopbouw in Miniworld

Miniatuurwereld

  • 18 mei 2019
  • Miniworld Rotterdam, Weena, Rotterdam, Netherlands
Wederopbouw in Miniworld

Wil je in éé­n oogopslag zien hoe de stad Rotterdam eruit ziet? Welke wederopbouwparels er in de stad staan? Kom dan naar Miniworld. Een korte film vertelt het verhaal van de wederopbouw van Rotterdam waarna je zelf op zoek kunt naar alle iconen in het mini-Rotterdam.

Extra! Speciaal voor Opbouwdag is er in opdracht van Greenchoice een maquette gemaakt van dit voormalige bouwcentrum en Rijksmonument!

Ontdek Rotterdam van vroeger zoals het Hofplein van voor het bombardement, de Maasbruggen en het Coolsingelziekenhuis. Welk schip ligt hier naast Hotel New York? Het is het ss Nieuw Amsterdam, een schip ingezet als troepentransport schip tijdens de oorlog. Maar ook wederopbouw is hier een belangrijk thema: zo is het Groothandelsgebouw goed te zien hier, het symbool van wederopbouw van Rotterdam, met nog de trap van Winy Maas, die hier stond tijdens het evenement van Rotterdam Viert de Stad.

Let op... in Miniworld Rotterdam duurt Opbouwdag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het Opbouwnacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. En als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ruim 27000 bewoners en komt de wereld weer tot leven. Hier toont een kleine wereld waarin zij groots is…