• Opbouwdag

Onderzoek Rotterdam Festivals over online cultuurbezoek

1957 enquete AG NL Rt SA 4121 1062 01
Rotterdam Festivals heeft u gevraagd mee te doen aan een enquête over online-evenementen bezoek. Uit dit onderzoek kwam het volgende naar voren:

Fysiek cultuurbezoek is behoorlijk gemist ten tijde van corona. Uit het onderzoek onder ruim 2.100 respondenten blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden uitkijkt naar een bezoek aan festivals, musea, theaters en bioscopen. Online cultuuraanbod wordt gezien als een mooie aanvulling om kunst en cultuur te beleven, maar vervangt een fysiek bezoek niet. Men gebruikt het digitale aanbod vooral omdat het aansluit bij de persoonlijke interesse en voor ontspanning. Sterker nog, er wordt zelfs aangegeven dat het online aanbod stimuleert tot een bezoek aan een museum, evenement of het theater. Meer dan twee derde van de ondervraagden geeft namelijk aan zin te krijgen in een daadwerkelijk bezoek, na het bekijken van online initiatieven.

Nieuwe mogelijkheden en kansen
Bijna een op de vijf personen is van plan blijvend meer online culturele initiatieven te bekijken en/of beluisteren, ook als de coronacrisis voorbij is. Met name zestigplussers genoten afgelopen maanden van het online aanbod. Dit biedt mogelijk kansen om moeilijk bereikbare doelgroepen meer kunst en cultuur te laten beleven vanuit huis.

Wilt u het volledige onderzoek lezen? Klik dan hier.


Foto: Nederlandse Spoorwegen houden een enquete in 1957 op het Centraal Station, Stadsarchief Rotterdam,Ary Groeneveld