• Opbouwdag
  • Film

Rotterdam een attractie?! (film)

  • 30 apr. 2021 ‐ 9 jul. 2021
  • Theater Rotterdam Schouwburg, Schouwburgplein, Rotterdam, Nederland
WEB Rotterdam attractie film LOGO

Ary Groeneveld, Stadsarchief Rotterdam

Is Rotterdam een attractie?! Het antwoord is: ja zeker! Maar was dat in 1945 ook het geval?

De film op de mediawand van Theater Rotterdam en de expositie in de wederopgebouwde Laurenskerk nemen je mee in de pogingen van Rotterdam om zich na het bombardement op 14 mei 1940 te promoten als mooie en bezienswaardige stad. Rotterdam is nu beroemd als festival- en architectuurstad. Hoe was dat vroeger? Had Rotterdam toen ook evenementen? En toeristen? Je ontdekt het zelf met deze expositie en film die Rotterdam aan de hand van 75 jaar toeristische trekkers en haar wervende slogans laat zien. Van ‘Aan Den Slag’ via 'Van Kiem tot Kracht' tot 'Make It Happen' met als apotheose 'Open up' naar het Eurovisie SongFestival in 2021. Een feestelijke trip van het verleden naar het heden!

De laatste vertoning van de mediawandproductie zal vrijdag 9 juli in Theater Rotterdam te zien zijn van 14:00-17:00. Gratis, aanmelden niet nodig.

U kunt die dag ook een tour boeken met rondleiding van de makers in de kerk, de mediawandfilm in Theater Rotterdam en na afloop een drankje. Kijk voor aanmelding op de Rotterdam een attractie?!-pagina.

Wat blijft is de film, die we op YouTube hebben geplaatst: klik hier om de film te bekijken!

Rotterdam een attractie?! is een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma