• Opbouwdag
  • Tour
  • Open Opbouwdagen

Rondleiding woon-winkelblok Schiedamsedijk (GEWEEST)

  • 18 mei 2023
  • Schiedamsedijk 64, Rotterdam, Nederland
OO Schiedamsedijk Hupkesblok

Woonblok Schiedamsedijk is onderdeel van de Open Opbouwdagen. Deze rondleiding is volgeboekt. Op de tijden dat er geen rondleiding is kunt u hier meer lezen over het gebouw.

De vooroorlogse Schiedamsedijk was een smalle straat met winkels, zeemanscafés en hotels, een uitgaanscentrum waar de prostitutie welig tierde. Na de oorlog was geen plek meer voor een dergelijk uitgaansgebied. De nieuwe Schiedamsedijk werd slechts aan één zijde bebouwd; de andere zijde sloot aan op de Leuvehaven. U krijgt de mogelijkheid om een kijkje in dit langgerekte woon-winkelblok te nemen.

Evan van der Most, stadschroniqeur, geeft een eenmalige rondleiding in het woongebouw met winkels van architect Hupkes en Van Asperen. Evan kan u alles vertellen over het gebouw, de ontwikkelingen en anekdotes uit het gebied. Hij zat jarenlang met DigitUp in een van de winkelpanden en bewoont een van de bovenwoningen met een dakterras. Het uitzicht is inmiddels behoorlijk veranderd met de Cooltoren.

De rondleiding duurt ongeveer drie kwartier. U wordt bij de entree opgehaald.

Datum en tijd: donderdag 18 mei 13:00 uur
Locatie: Schiedamsedijk, verzamelen bij opgang nr 64/65, de locatie ligt naast Metrostation Leuvehaven
Deelnemers: maximaal 8 personen

In verband met beperkte plek is reserveren noodzakelijk, maar vragen wij u ook de tickets te annuleren mocht u onverhoopt toch niet kunnen komen. #nonoshows.

Klik hier om uw ticket te reserveren.

Dakterras Schiedamsedijk, foto Evan van der Most