• Opbouwdag
  • Symposium
  • Online

Talkshow AIR vanaf Euromast

  • 18 mei 2021 ‐ 18 mei 2022
  • Euromast, Parkhaven, Rotterdam, Nederland
2021 0518 opname talkshow AIR

Zoals elk jaar op 18 mei tijdens Opbouwdag organiseert AIR samen met Platform Wederopbouw een publiek gesprek gerelateerd aan de Rotterdamse wederopbouwarchitectuur. Dit jaar vindt de online talkshow vanaf de Euromast plaats.

Opbouwdag 2021 staat in het teken van toerisme. Rotterdam een attractie?! is een vraag en bevestiging ineen. Sinds het bombardement probeert Rotterdam actief toeristen naar de stad te trekken. Vlak na de oorlog werd de wederopbouwarchitectuur als uithangbord voor Rotterdam gebruikt. In de loop der tijd verslechterde het imago van de stad en haar wederopbouwarchitectuur. Tot de laatste jaren. Wederopbouw is weer populair. Een opvallende kentering in het imago van deze architectuur. De vraag is dan ook: Is de wederopbouwarchitectuur een attractie? Wat voor rol speelt architectuur in de identiteit van Rotterdam als toeristenstad?

Moderator Bart Cosijn gaat hierover in gesprek met Paul Groenendijk van Platform Wederopbouw, architect, publicist en samensteller van de expositie Rotterdam een attractie?!, Annemiek Baljon ambassadeur van rijksmonument hotel The Slaak en Ewout Versloot, strategisch adviseur bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Het gesprek is terug te kijken/luisteren op het Youtube kanaal van Air.