• Opbouwdag
  • Symposium

AIR-Symposium Toekomstbestendig Wederopbouwerfgoed

  • 17 mei 2019
  • Greenchoice, Kruisplein, Rotterdam, Netherlands
Bouwcentrum 4

Bovenste ring heden ten dage

Stadsarchief Rotterdam 4273-L-8544

In een periode waar wederopbouwarchitectuur vernieuwd, herbenoemd of gesloopt wordt speelt de vraag hoe het gebouwde erfgoed van de stad toekomstbestendig kan worden gemaakt. Hoe kan de wederopbouw-cultuur inspireren tot een energie(k) stadsproject in Rotterdam? Op welke manieren kan wederopbouw in de grote verdichtingsopgave een rol spelen?

Greenchoice stelt voor dit symposium, georganiseerd door Stichting Aan Den Slag!, Platform Wederopbouw Rotterdam en Architectuurinstituut Air, haar thuisbasis in het voormalige Bouwcentrum open. Dit gebouw en andere ‘good practices’ zijn aanleiding om de stadmakers van Rotterdam uit te dagen om mee te denken aan deze opgave. Aan de hand van voorbeeld stellende transformaties wordt gekeken naar de lessen voor de toekomst. De sprekers zijn de directeur van Greenchoice, Evert den Boer, architect Joris Molenaar over de Lijnbaanflats, Michiel Raaphorst van V8-architects over het Blaak house en architect Jeroen van Hoorn over het Slaakhuys.

Denk je graag mee of ben je betrokken bij stadsontwikkelingen? Reserveer dan vrijdag 17 mei in je agenda!

Tevens zal tijdens dit symposium het eerste exemplaar van het nieuwste boekje uit de serie van Erfgoedboekjes van Bureau Monumenten, uitgereikt worden door wethouder Kurvers aan onze host van het evenement, directeur Evert den Boer van Greenchoice.

Programma

16.00 Inloop en drankje
16.15 Welkom door wethouder Bas Kurvers en directeur Greenchoice Evert den Boer
16.35 Presentatie Opbouwdag door Marco Stout, initiatiefnemer Platform Wederopbouw Rotterdam en Kees Vrijdag, Stichting Aan Den Slag!
16.50 Leren van voorbeeld stellende transformaties: Joris Molenaar over o.a. de Lijnbaanflats, Michiel Raaphorst van V8-architects over het Blaak House en Jeroen Hoorn over het Slaakhuys.
17.50 Wrap-up: belangrijkste lessen voor Rotterdam om condities voor duurzame transformatie en herbestemming van wederopbouwerfgoed verder te versterken.
18.00 Borrel in het Bouwcentrum

Toegang gratis. Klik hier om te reserveren.