• Opbouwdag
  • Kidsproof
  • Orfeo & Majnun
  • Theatervoorstelling

Intieme theatervoorstelling 'Opgegroeid in Rotterdam' (1)

  • 18 mei 2019
  • Greenchoice, Kruisplein, Rotterdam, Netherlands
1_Opgegroeid-in-Rotterdam

Bouwvakkers aan het werk; op de achtergrond de Maasbruggen en de Hef

Nationaal Archief, Willem van de Poll, 14 november 1945

In de korte voorstelling 'Opgegroeid in Rotterdam' vertelt de 70-jarige Barry aan zijn kleinzoon Moos over zijn leven in de wederopbouw en over de liefde voor Rotterdam. Aan de hand van Barry zijn persoonlijke en kleurrijke verhaal ontstaat verbinding, begrip en herkenning tussen kleinzoon, opa en het publiek. Een liefdevolle voorstelling voor jong en oud.

De theatrale vertelling is speciaal voor Opbouwdag gemaakt en is gekoppeld aan de stadsparade van Orfeo & Majnun van de Operadagen die ook het Kruisplein 15 op zaterdag 18 mei aandoet. Orfeo & Majnun gaat over liefde, verlies en verlangen, de thema's die een grote rol spelen in het verhaal van Barry.

Het stuk is gecreëerd door Suzan Tolsma, sociaal theatermaakster. Zij heeft het thema wederopbouw, liefde, verlies en verlangen vertaald naar een voorstelling waar een gewone Rotterdammer met zijn kleinzoon in de spotlights komt te staan. Na afloop wordt het publiek betrokken bij het stuk en uitgenodigd om dingen te vragen of zelf te vertellen.

Het stuk wordt tijdens het Opbouwdag weekend meerdere keren gespeeld en duurt ongeveer een half uur. Op deze zondag 19 mei vindt de voorstelling in Verhalenhuis Belvédère plaats. Het theaterstuk zal na het Opbouwweekend nog op enkele andere plaatsen in Rotterdam spelen. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor de data en locaties.

De tijden op zaterdag 18 mei zijn:

12.30 - 13.00 uur

14.00 - 14.30 uur

Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer dan hier.

Op zondag 19 mei speelt de voorstelling in Verhalenhuis Belvédère om 16.30 uur. Reserveren niet nodig.

Op zondag 26 mei speelt de voorstelling in Hotel Hilton i.c.m een Lezing op Locatie. Aanvang 14.00 uur. Reserveren via evenementen@wederopbouwrotterdam.nl

Gratis