• Opbouwdag evenementen
  • Tour
  • Digitale kaart

Kunst- en architectuurroute van CS naar Overschie

Kunst- en architectuurroute van CS naar Overschie

De kunst- en architectuurroute van CS naar Overschie in samenwerking met BKOR (onderdeel van CBK Rotterdam) is klaar! Ontdek zelf de weg naar Overschie met deze leuke en informatieve routekaart of doe dit met de begeleide fietstour op 8 juni. 

De route vertrekt aan de noordzijde van het Centraal Station en gaat via de Stationssingel, langs Diergaarde Blijdorp en Kleinpolderplein naar Overschie. De route loopt langs 20 kunstwerken en 11 architectonische bouwwerken. Het ‘eindpunt’ is het kunstwerk Mikado (1975) van André Volten bij Rotterdam The Hague Airport.

Kunstroutes

De route maakt deel uit van de serie kunstroutes van BKOR. Alle routes worden als pdf in het Nederlands en Engels aangeboden op de site van BKOR naast de opvouwbare plattegrond. Ga naar www.bkor.nl/routes, selecteer de route die je wilt lopen of fietsen, en zie waar je je op de plattegrond bevindt. Veel wandel- of fietsplezier!


De wijk Overschie
Overschie groeide kort na de Tweede Wereldoorlog uit tot een belangrijk stadsdeel en wordt ook wel de kraamkamer van de systeembouw genoemd. Rotterdam kampte met woningnood en ook de nieuwe economie had ruimte nodig. Daarom werden er vanaf de jaren vijftig in Overschie in rap tempo veel woningen, scholen en winkels gebouwd. De fonkelnieuwe systeembouw zorgde voor een stedelijke wijk met rust, ruimte en harmonie. Maar de woningen takelden af en er werd in de wijk gesloopt. Architecten protesteerden tegen sloop en pleitten voor renovatie. Want het oude dorp was weliswaar opgeslokt door de vooruitgang, maar intussen was Overschie een tijdmachine die ons terugbrengt naar de vooruitgangsidealen van de jaren vijftig.

Datum fietstour Zaterdag 8 juni
Tijd 14.00 – 16.00 uur
Startlocatie Proveniersplein 26, noordzijde Centraal Station
Eindlocatie Burgemeester Baumannlaan, Overschie
Prijs 7,50 euro
Deelnemers Maximaal 17
Let op Neem je eigen fiets mee, of huur een OV-fiets op het station
Tickets bestellen kan hier.

Binnenkort plaatsen we artikelen over de wijk en de kenmerkende architectuur op onze site.