• Opbouwdag
  • Magazine

Gers! magazine over herdenken, vieren en wederopbouw

  • 12 mei 2020
Gers Cover

Gers! magazine toont de liefde voor Rotterdam door Rotterdammers. In mei staat het magazine #26 in het teken van het bombardement, de oorlog, 75 jaar vrijheid en de wederopbouw. Een bijzonder en gedenkwaardig nummer. Dit keer niet één persoon op de cover maar twee. Het is mevrouw Ans Ultee-Stoopman (102 jaar) die in gesprek met haar kleindochter Fleur Ultee vertelt over het bombardement op Rotterdam.

Als Platform Wederopbouw Rotterdam en organisatoren van Opbouwdag hebben wij mogen bijdragen aan dit speciale nummer. Kees Vrijdag (organisator Opbouwdag) schrijft een bezinning over de functionele stad, Paul Groenendijk (publicist en architectuurkenner Platform Wederopbouw Rotterdam) verhaalt over toerisme en wederopbouw, Wijnand Galema (architectuurhistoricus en lid RvA) schrijft over de wederopbouw als orde scheppen in de chaos en Marlies Lageweg (kunstenaar en fotograaf Platform Wederopbouw Rotterdam) vertelt over haar project 'Het verdwenen puin'.

Gers! #26 is vanaf dinsdag 12 mei te verkrijgen bij Donner, kapperszaken of online te bestellen bij het Rotterdams Warenhuis.

Voor degenen die thuis willen blijven, vanaf vrijdag 15 mei zijn de artikelen online te lezen op https://gersrotterdam.nl