• Opbouwdag
  • Expositie

Expo Maaskanttekeningen: wo 15 mei t/m zondag 26 mei

  • 18 mei 2019
  • Hilton Rotterdam, Weena, Rotterdam, Netherlands
NL Rt SA 4313 2 Hilton Hotel Marchavander Hurk 1 885x603

Ter ere van het 40-jarig bestaan van de Maaskantprijs nodigden Stadsarchief Rotterdam en CBK Rotterdam tien Rotterdamse kunstenaars uit om hun impressie te geven van één van de vele gebouwen van Maaskant die de stad rijk is. Met deze opdracht willen het Stadsarchief en CBK Rotterdam een oude traditie van stadstekenaars nieuw leven in blazen. In de eerste decennia van de Rotterdamse wederopbouw hielden veel kunstenaars zich al bezig met het vastleggen van de veranderingen in de stad. Rotterdam was wat dat betreft de ideale inspiratiebron. De 10 tekeningen waren reeds korte tijd te zien in de Kunsthal. Zie ook dit nieuwsbericht.

Speciaal voor Opbouwdag 2019 is een tweede expositie ingericht in de Upper Lobby van het Hilton Hotel. De expositie start op woensdag 15 mei en is vrij toegankelijk. En extra leuk om het Hilton Hotel van binnen te bekijken!

De expositie eindigt op zondag 26 mei 14.00 uur met een Lezing Op Locatie en de theatervoorstelling 'Opgegroeid in Rotterdam' met voormalig portier Barry Kwist van het hotel. Reserveren voor deze lezing en voorstelling kan door een email te sturen naar evenementen@wederopbouwrotterdam.nl.

Daarna worden de tekeningen opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam en zijn ze voorlopig alleen nog via de beeldbank op de website van het Stadsarchief te bekijken.

Beeld: Hilton volgens Marcha van der Hurk, 2018