• Opbouwdag
  • Rondleiding basisonderwijs

Educatieve rondleiding scholen

  • 17 mei 2019
  • Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein, Rotterdam, Netherlands
Rondleiding_school_3

Een enthousiaste gids leidt een juf en/of meester met kinderen van groep 7 of 8 langs bijzondere wederopbouwgebouwen in de binnenstad. Op verschillende plekken wordt iets verteld over de wederopbouw. Een periode die niet alleen voor vrijheid en bouwen staat maar ook voor een tijd van relatieve armoede en innovatie. De kinderen mogen in groepjes opdrachten doen.

In een speurboekje kunnen de antwoorden ingevuld worden. De gids helpt de kinderen op weg en zal ze uitdagen om na te denken. Na afloop krijgt elk kind een speurboekje mee naar huis waar de route en vele weetjes in staan. Zo kan in de klas of thuis de route nabesproken worden. Een voorbereidende les of evaluatieles heeft de aanbeveling.

De route start en eindigt bij Gebouw De Heuvel en duurt ongeveer een uur.

De educatieve route is op vrijdag 17 mei 2019 gratis. Scholen kunnen zich aanmelden via deze link. Graag in het onderwerp vermelden: educatieve route. Er is beperkt plek, dus vol = vol.

Heb je interesse, maar kan je school niet op vrijdag 17 mei? Er is meer mogelijk. Stuur een mail naar: Inge@wederopbouwrotterdam.nl.