• Opbouwdag
  • Tour
  • Museum
  • Educatie

Educatief programma VO/MBO/HBO

  • 18 mei 2022 ‐ 15 jun. 2022
IMG 9099

Niet lang na het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 begint de stad met de Wederopbouw. Het Rotterdam van voor de oorlog bestaat uit een rommelig stratenpatroon en veel sloppenwijken, dus dit was dé mogelijkheid om de stad te verbeteren. In tegenstelling tot andere gebombardeerde steden is de plattegrond in Rotterdam totaal veranderd. De wederopbouw is een heel bepalende periode voor de huidige stad geweest.

In dit educatieve programma bekijken de leerlingen en studenten eerst de Experience van het bombardement in Museum Rotterdam en gaan daarna op pad. Het gebied rondom de Coolhaven is niet veel gebombardeerd, maar door de woningnood werden er tijdens de Wederopbouw veel nieuwe woningen gebouwd. De museumgids neemt de leerlingen en studenten mee in een historische en interactieve reis langs woonomstandigheden, architectuur, schaarste en natuurlijk Rotterdamse weetjes.

Vanaf Opbouwdag 18 mei bieden wij gedurende een maand 10 klassen de mogelijkheid om gratis aan dit programma gratis deel te nemen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Monique Mulder van Museum Rotterdam via reservering@museumrotterdam.nl of 010-2176773.