• Opbouwdag
  • Kidsproof
  • Museum

Aan den Slag! in Miniworld

  • 5 jun. 2021
20210518 Miniworld Aanden Slag

Vanaf 18 mei Opbouwdag 2021 krijgt Miniworld er een mooi monument bij in de miniatuurwereld, namelijk het monument van 'Aan den Slag! Rotterdammers weten van aanpakken'

Op de Coolsingel stond een lichtreclame met de woorden Aan den Slag! Rotterdammers weten van aanpakken. K.P. van der Mandele sprak bij de onthulling in november 1945: “Temidden der gedenkplaatsen van onze gevallenen verrijst dit monument, dat oproept tot arbeid. Wij staan voor de grootse taak een nieuwe stad te bouwen. Werkgevers en werknemers zullen de handen ineenslaan en doorzetten. Zij zullen werken en werk scheppen. Moge dit monument een aansporing en een middel tot inspiratie zijn." Een parallel met de huidige tijd, waar ook nu Rotterdam weer Aan den Slag zal moeten om uit de misere van de coronacrisis te herrijzen is onmiskenbaar. Een Rotterdams motto dat ons Rotterdammers nog even goed past als toen.

In Miniworld krijgt dit bijzondere monument nu een permanente plek, bij ons vernieuwde Stadhuis Rotterdam. Aan onze Coolsingel. Een verhaal wat verteld mag worden en waar we trots op zijn!

EXTRA AVONTUUR VOOR KIDS

Er wordt een miniatuurversie van het "Aan Den Slag" monument op diverse locaties in de stad geplaatst. Vanaf 5 juni staan de eerste Aan Den Slag miniaturen in de stad. Zie de kaart. We gaan we zien hoe lang ze op hun plek blijven staan. Kan jij alle locaties vinden?

Als je ze tegen komt, maak dan een foto en stuur deze op naar Miniworld Rotterdam via info@miniworldrotterdam.com