Kantoorgebouw De Leuve
In het huidige centrum valt het kantoorgebouw De Leuve nauwelijks meer op, maar eind jaren vijftig was het gebouw door zijn hoogte en zakelijke uitstraling opmerkelijk.
In het huidige centrum valt het kantoorgebouw De Leuve nauwelijks meer op, maar eind jaren vijftig was het gebouw door zijn hoogte en zakelijke uitstraling opmerkelijk.
Toen de Maastorenflat in 1956 opgeleverd werd had het gebouw met elf woonlagen op een sokkel de hoogste woning van Nederland.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor het leger diverse gebouwen, onder andere aan de Hartmansstraat en de Schiedamsedijk. Aan de Laurierlaan werd een nieuw pand ontworpen door Kees Elffers. De straat heet tegenwoordig naar de oprichter van het Leger des Heils, William Booth.
De Amsterdamse firma Blikman & Sartorius werd in 1749 door Hendrik Willem Dronsberg opgericht. Men had een boekbinderij en drukkerij aan het Rokin en een fabriek in Sloterdijk.
Het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest ziet er uit als een Italiaans palazzo.
Het gebouw van de Nationale Levensverzekerings-Bank aan de Boompjes was relatief licht getroffen, maar er werd toch besloten tot nieuwbouw aan de Schiekade.
De Rijks Automobiel Centrale (RAC) werd in 1936 opgericht om het wagenpark van de PTT te beheren.
Het bedrijfspand voor Kramer en Röder, groothandel in ijzerwaren en gereedschappen, is tegelijkertijd met het bedrijfspand van groothandel De Lange en Reek gerealiseerd.
De Heer Bokelweg werd de verbinding tussen de Schiekade en het Rottetracé. Het verzamelgebouw Katshoek was het eerste pand dat aan deze nieuwe en brede stadsboulevard kwam te liggen.
De Vooruitgang’ was in 1898 opgericht om goede kwaliteit brood en andere levensmiddelen voor een betaalbare prijs aan de arbeidersklasse te verschaffen.
Aan het Groenendaal in Rotterdam staan twee woongebouwen, waarvan één gemeentelijk monument. Het geeft twee architectuurstromingen van wederopbouwarchitectuur in Nederland weer.
Voormalig kantoorgebouw van dagblad Het Vrije Volk, het Slaakhuys aan de Slaak Rotterdam