• Articles

Rotterdam een attractie?!

Rotterdam een attractie?! is een tentoonstelling en mediawand voorstelling over tachtig jaar toerisme en evenementen. Een feestelijke trip van vroeger naar nu. De activiteiten zijn onderdeel van het Stadsprogramma ESC2021 en Opbouwdag 2021.

Rotterdam een attractie?!

Is Rotterdam een attractie?! Het antwoord is: ja zeker! Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? De expositie in de Laurenskerk, de online film en de mediawand van Theater Rotterdam laten je zien hoe Rotterdam sinds 1940 toeristen naar de stad probeert te trekken.

Een feestelijke trip van vroeger naar nu! Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie SongFestival. Ontdek zelf hoe dit ‘lelijke eendje’ veranderde in een trotse zwaan.

Rotterdam een attractie?!

Op vrijdag 30 april opent wethouder Kasmi de tentoonstelling en mediawand. Waarschijnlijk een sober moment maar wel een vrolijke start. Want vanaf dat moment zijn we startklaar. Dit betekent dat in De Laurenskerk een overzichtstentoonstelling te zien zal zijn over de toeristische escapades van Rotterdam sinds het bombardement tot aan nu. Elf supersize panelen vertellen het bijzondere verhaal in woord en beeld.

Vanaf het moment dat we open gaan is de tentoonstelling zo'n zes weken te bezichtigen. Dus houd de website, socials en nieuwsberichten in de gaten. Het is dan ook mogelijk van tevoren te reserveren bij de Laurenskerk.

Tot we open gaan, zorgen we elke dag voor een leuke sneak preview! We zoomen in op beelden van de expositie, vertellen grappige feitjes en dingen die het net niet tot de tentoonstelling hebben gered. Want ja, eerlijk is eerlijk, er is zoveel georganiseerd en gedaan in Rotterdam, daar kunnen we drie kerken mee vullen.

Locatie: Laurenskerk, Grotekerkplein 1, Rotterdam
Openingstijden: zie openingstijden kerkbezoek
Datum vanaf: n.t.b
Kosten: entreeprijs Laurenskerk

Rotterdam een attractie?!

Op vrijdag 30 april opent wethouder Kasmi behalve de tentoonstelling ook de mediawand. Zoals gezegd zal dit minimaal zijn, maar dat maakt de vertoning niet minder bijzonder. Want vanaf het schrijnende bombardement tot nu zit een hele wereld aan manifestaties, festivals en nieuwe architectuur. De performance neemt je mee in de culturele en toeristische tour de force van Rotterdam.

Zodra de maatregelen versoepeld worden en Theater Rotterdam opengaat, zal de mega-mediawand performance in de hal van Theater Rotterdam te zien zijn.

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein, Rotterdam
Openingstijden: zie openingstijden theater
Datum vanaf: n.t.b
Kosten: gratis

Rotterdam een attractie?!

Tijdens het Roterodamum Café op dinsdag 18 mei, Opbouwdag, geeft Paul Groenendijk, architectuurkenner en samensteller van de expositie een virtuele tour langs de expositie. Een levendig verhaal over Rotterdam dat al vanaf het bombardement manieren vindt om toeristen naar de stad te trekken.

Locatie: N.t.b.
Datum: 18 mei 2021 vanaf 17:00 uur

Rotterdam een attractie?!

Rotterdam een attractie?! is een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

De verschillende onderdelen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Aan den Slag!, Stichting Elise Mathilde, Stichting Wijngaarden Boot, Jurriaanse Stichting, Rotterdam Festivals, Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam. Roterodamum, Stichting Romeo, Theater Rotterdam en de Laurenskerk Rotterdam.

Subjects
Expositie