• Articles

Over Kralingen

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat tijdens het bombardement ook een groot deel van Kralingen verwoest is. In tegenstelling tot het centrum werd in de wederopbouw hier wel veel woningbouw gerealiseerd.

Over Kralingen

Komend najaar staat Kralingen centraal bij Platform Wederopbouw Rotterdam. Er zijn artikelen in de maak over verschillende wederpbouwprojecten en persoonlijke verhalen. Ook hopen we samen met Kunstroute Kralingen, Galerie Kralingen en Hotel The Slaak activiteiten in het gebied te organiseren, waaronder een tentoonstelling, rondleidingen en meer.

Parallel hieraan loopt een onderzoek naar kleurgebruik in de wederopbouw, specifiek in Kralingen. Binnenkort lichten we een tipje van de sluier op!

Heeft u nog herinneringen aan Kralingen?

Laat het ons weten! Platform Wederopbouw Rotterdam is altijd op zoek naar verhalen over de jaren na de oorlog en specifieke herinneringen aan plekken en gebouwen. Heeft u bijvoorbeeld gewoond of woont u nog in een woning aan de Gerdesiaweg, Touwslagerlaan, Oostzeedijk of had u of een bekende daar een winkel? Dan komen we graag in contact met u en vragen we u te mailen naar Inge Hagenbeuk: inge@wederopbouwrotterdam.nl.

Subjects
Expositie
Neighborhoods
Kralingen