Educatie

Platform Wederopbouw Rotterdam maakt zich sterk voor wederopbouwonderwijs. Kijk op onze website voor de mogelijkheden.

Programma: Dieren in de stad

Een rondleiding met speurvragen laat de kinderen de wederopbouw in de binnenstad ontdekken. De dieren in de stad vormen de leidraad van de tocht die ongeveer anderhalf uur duurt. Een voorbereidende les in de klas geeft de kinderen een algemene indruk van de wederopbouw die ze daarna terug zullen zien in de stad. Na afloop krijgen alle kinderen een fraai speurboekje mee. Om na te bespreken of zelf met hun broertje of zusje te doen!

De voorbereidende les wordt op een andere dag gegeven. De route start vanaf het Grotekerkplein. Mail ons voor meer info over kosten en data: contact@wederopbouwrotterdam.nl

Programma: Maak je eigen stad! (in ontwikkeling)

Een project waarbij leerlingen van de basisschool na een geschiedenisles over Wederopbouw aan de slag gaan en hun eigen gedroomde stad ontwerpen. Na afloop volgt een tentoonstelling waar de verschillende droomsteden worden besproken.

Meedenken en meewerken aan een pilot? Meld je klas aan en mail naar: contact@wederopbouwrotterdam.nl

Programma: De wederopbouw: hoe de stad is gebouwd! (in ontwikkeling)

Een serie video’s voor het middelbaar onderwijs laat zien hoe de stad is gebouwd. De video’s worden besproken aan de hand van opdrachten. Scholieren worden uitgedaagd om na te denken over stadsontwikkeling en welke elementen daarbij een rol spelen.

De selectie video’s bestaat o.a. uit:

Een wandeling door Rotterdam, toeristische film, Gemeente Rotterdam (1955), 14 minuten

Acteur Kees Brusse en tv-presentatrice Mies Bouwman, die een verloofd stel spelen, maken een wandeling door Rotterdam. Tijdens de wandeling wordt informatie gegeven over Rotterdam.

Paradepaard van de wederopbouw, NTR, VPRO, 24 minuten

Een aflevering van Andere Tijden waarin verleden, heden en toekomst van de Lijnbaan op een mooie manier in beeld worden gebracht.

Meedenken en meewerken aan een pilot? Meld je klas aan en mail naar: contact@wederopbouwrotterdam.nl