• Artikelen

Rotterdam een attractie?!

Rotterdam een attractie?! is een tentoonstelling in de Laurenskerk en mediawand voorstelling in Theater Rotterdam over tachtig jaar toerisme. Een feestelijke trip van vroeger naar nu.

2016 Bas Czerwinski R Mit H TRAP GHG 028 small

Iconisch trap naar iconisch gebouw tijdens Rotterdam viert de Stad!

Bas Czerwinski, Rotterdam Make it Happen

Is Rotterdam een attractie?! Het antwoord is: ja zeker! Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? De expositie in de Laurenskerk, de online film en de mediawand performance van Theater Rotterdam laten je zien hoe Rotterdam sinds 1940 toeristen naar de stad probeert te trekken.

Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie Songfestival ontdek jezelf hoe dit ‘lelijke eendje’ veranderde in een trotse zwaan.

Rotterdam een attractie Laurenskerk2

Expositie in Laurenskerk t/m 10 juli

De tentoonstelling in de Laurenskerk bestaat uit elf imposante panelen met aansprekende beelden en verklarende teksten. En een tijdlijn vol met interessante feiten over hotels, toerisme en het Songfestival vanaf 1940 tot aan 2021. En het nieuwe raam in de Coventry-kapel is te bewonderen!

Openingstijden: zaterdag 5 juni t/m 10 juli, elke dinsdag t/m zaterdag 10:00 t/m 17:00 uur.

Entreekosten kerk: 3 euro (reserveren is niet noodzakelijk)

Adres: Grotekerkplein 15, Rotterdam

Liever thuis een indruk krijgen van de expositie? Volg dan onze virtuele tour.

2021 0430 Mediawand1

Mediawand in Theater Rotterdam

In de hal van Theater Rotterdam draait binnenkort de film op de mediawand die je meeneemt in de culturele en toeristische tour de force van Rotterdam. Want vanaf het schrijnende bombardement tot nu komt een wereld aan manifestaties, festivals en nieuwe architectuur je tegemoet.

Van de film is een 16/9 variant gemaakt die je kunt bekijken op ons YouTube kanaal.

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Openingstijden: zie openingstijden theater
Kosten: gratis

WEB Rotterdam attractie expo LOGO

Online-tour en film

Tijdens het online Roterodamum Café op dinsdag 18 mei, Opbouwdag zijn de virtuele rondleiding en 16/9 film in première gegaan.

Klik hier voor de virtuele rondleiding door de Laurenskerk.

En klik hier voor de film Rotterdam een attractie?!.

2021 Roterodamum Cafe

Online cafe Roterodamum op 18 mei 2021 werd vanaf de Euromast gebroadcast.

Stadsarchief Rotterdam

Sneak previews voorafgaand aan 5 juni

Vanaf de officiële opening 30 april tot aan de OPEN UP schreven we elke dag een leuke sneak preview. Wil je ze teruglezen? Kijk dan op onze Facebook- of Instagram-pagina’s of lees de selectie onze website.

Impressie ESC2021 NPO NOS AVROTROS

Impressie van het podium voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Ahoy

Ahoy, NPO - NOS - AVROTROS

Stadsprogramma Eurovisie Songfestival

Rotterdam een attractie?! is een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

De verschillende onderdelen zijn mede mogelijk gemaakt door Air Rotterdam, Euromast, Flowmo, Historisch Genootschap Roterodamum, Folke Janssen, Jurriaanse Stichting, Museum Rotterdam, Billy Nolan, Ferri Ronteltap, Rotterdam Festivals, Matheus Santana, Olivier Scheffer, Stadsarchief Rotterdam, Stichting Elise Mathilde, Stichting Romeo, Stichting Wijngaarden Boot en Veenman+. Rotterdam een attractie?! is een initiatief van Platform Wederopbouw Rotterdam, Stichting Aan den Slag!, Theater Rotterdam en de Laurenskerk Rotterdam.

Onderwerpen
Expositie