• Artikelen

Rotterdam een attractie?!

Rotterdam een attractie?! is een tentoonstelling, mediawand voorstelling en film over tachtig jaar toerisme. Een feestelijke trip van vroeger naar nu.

2016 Bas Czerwinski R Mit H TRAP GHG 028 small

Iconisch trap naar iconisch gebouw tijdens Rotterdam viert de Stad!

Bas Czerwinski, Rotterdam Make it Happen

Is Rotterdam een attractie?! Het antwoord is: ja zeker! Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? De expositie in de Laurenskerk en de mediawand performance van Theater Rotterdam lieten zien hoe Rotterdam sinds 1940 toeristen naar de stad probeert te trekken.

Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie Songfestival ontdek jezelf hoe dit ‘lelijke eendje’ veranderde in een trotse zwaan. Waar de tentoonstelling naartoe zal verhuizen is nog niet bekend, maar de film is online te zien!

Rotterdam een attractie Laurenskerk2
2021 0430 Mediawand3

Film

In de film word je als kijker meegenomen in de culturele en toeristische tour de force van Rotterdam. Vanaf het schrijnende bombardement tot nu komt een wereld aan manifestaties, festivals en nieuwe architectuur je tegemoet.

De film Rotterdam een attractie?! is te bekijken op ons YouTube-kanaal.

WEB Rotterdam attractie expo LOGO

Online-tour

Tijdens het online Roterodamum Café op dinsdag 18 mei, Opbouwdag was de tentoonstelling nog niet live te bezichtigen. We maakten daarom een virtuele rondleiding met Paul Groenendijk langs de tentoonstelling in de Laurenskerk.

Klik hier voor de virtuele rondleiding door de Laurenskerk.

PROMO2 1960 groeten uit Rotterdam WEB

Ansichtkaart uit 1960

Sneak previews

Vanaf de officiële opening 30 april tot aan de OPEN UP schreven we elke dag een leuke sneak preview. Hieronder staan enkele previews met kleine verhaaltjes over attracties die op de tentoonstelling voorbij komen.

  1. Ansichtkaarten van 1940 tot nu
  2. Eerste wielerzesdaagse na de oorlog in de Energiehal
  3. De Laurenskerk
  4. Beelden in de Stad, waarvan overgebleven: de The Long Thin Yellow Legs
  5. Euromast, waarvan de betonnen schacht in 23 dagen klaar was!
  6. Het Dunya-festival
  7. Vijftigjarig bestaan IFFR
  8. De Beeldenroute en het terras
  9. De Femina
  10. De VVV en haar campagnes
Impressie ESC2021 NPO NOS AVROTROS

Impressie van het podium voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Ahoy

Ahoy, NPO - NOS - AVROTROS

Stadsprogramma Eurovisie Songfestival

Rotterdam een attractie?! is een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

De verschillende onderdelen zijn mede mogelijk gemaakt door Air Rotterdam, Euromast, Flowmo, Historisch Genootschap Roterodamum, Folke Janssen, Jurriaanse Stichting, Museum Rotterdam, Billy Nolan, Ferri Ronteltap, Rotterdam Festivals, Matheus Santana, Olivier Scheffer, Stadsarchief Rotterdam, Stichting Elise Mathilde, Stichting Romeo, Stichting Wijngaarden Boot en Veenman+. Rotterdam een attractie?! is een initiatief van Platform Wederopbouw Rotterdam, Stichting Aan den Slag!, Theater Rotterdam en de Laurenskerk Rotterdam.

Onderwerpen
Expositie