Grieks-Orthodoxe kerk St. Nikolaos
Achter Museum Boymans wordt in 1957 een Grieks-Orthodoxe kerk gebouwd. De architecten, ir De Jongh, Taen en dr ir Thomas Nix, laten in de opzet iets van de Grieks-Orthodoxe religie zien.
- Gem. Monumenten
Een overzicht van alle artikelen op onze website.
Achter Museum Boymans wordt in 1957 een Grieks-Orthodoxe kerk gebouwd. De architecten, ir De Jongh, Taen en dr ir Thomas Nix, laten in de opzet iets van de Grieks-Orthodoxe religie zien.
Martin Landman heeft zich tijdens de razzia in 1944 verstopt. Als onderduiker is de hongerwinter daardoor nog zwaarder. Een persoonlijk verhaal over de ontberingen.
Tini Verhagen-Baljon, maakte als bijna tienjarig meisje het bombardement mee. Daarna de oorlog en de wederopbouw. Ze maakt ons deelgenoot van een andere tijd.
Als opvolger van de succesvolle manifestaties Ahoy’ in 1950 en E55 in 1955 krijgt Rotterdam in 1960 opnieuw een grote spraakmakende manifestatie, de Floriade.
In 1970 opende de eerste en enige Deense Zeemanskerk in Nederland. Het nieuwe gebouw dat mogelijk gemaakt werd door een nationale inzameling in Denemarken staat aan de Coolhaven in Rotterdam.
Daniel Albering, de eigenaar van kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein begon in 1992 aan de Meent en verhuisde in 2012 naar het oude telefoniegebouw van de PTT aan de Botersloot. Inmiddels heeft hij zich behoorlijk verdiept in het pand en de wijk.
De ontwikkeling van het Rotterdam Central District houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Op initiatief van het Platform Wederopbouw en architectuurcentrum AIR werd 21 januari tijdens een publiek college gesproken over welke rol de cultuurhistorie van dit gebied speelt in de toekomstige ontwikkelingen. Hedwig van der Linden en Pieter Graaff waren hierbij en schreven er een opiniërend verslag over.
In de Zomerhofstraat zit in een voormalige tegelhandel een creatieve studio met het uiterlijk van een Berlijns café.
Als de emigratie naar Australië niet doorgaat blijft de familie Dunk in Rotterdam. De volkstuin en een nieuw appartement in 110-Morgen maken het leven best aangenaam.
Ontwerper Maurik Stomps woont in een voormalig kantoorpand aan de Delftsestraat. Door zijn toevoegingen aan de openbare ruimte gebeuren bijzondere dingen.
In het vooroorlogse Rotterdam was het Hofplein een ingewikkeld knooppunt, waar veertien brede en smalle straten, drie waterwegen en twee kruisende spoorwegen samen kwamen.
De verdiepingen één tot en met vier werden gebruikt door Shell Tankers, vijf en zes door Shell Nederland en op zeven en acht zou het regionale kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij komen.