• Artikelen

Over Kralingen

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat tijdens het bombardement van 14 mei 1940 ook een groot deel van Kralingen verwoest is. In tegenstelling tot het centrum werd hier in de wederopbouw wel veel woningbouw gerealiseerd.

1968 08 Oostzeedijk AG NL Rt SA 4121 11222 01

Uitzicht op Kralingen vanuit kantoor Gemeentelijke Sociale Dienst aan de Oostzeedijk.

Ary Groeneveld, Stadsarchief Rotterdam, 1968

Binnenkort staat Kralingen centraal bij Platform Wederopbouw Rotterdam. Er zijn artikelen in de maak over verschillende wederopbouwprojecten en persoonlijke verhalen. Sommige artikelen staan al op de website, zoals over het kantoorgebouw van Het Vrije Volk, tegenwoordig hotel The Slaak en het verhaal van Hans Hollander, die als kleine jongen opgroeide in het krantengebouw.

Ook organiseren we samen met Kunstroute Kralingen, Galerie Kralingen en Hotel The Slaak activiteiten in het gebied, waaronder een tentoonstelling, rondleidingen en lezingen.

Parallel hieraan loopt een onderzoek naar kleurgebruik in de wederopbouw, specifiek in Kralingen. Binnenkort lichten we een tipje van de sluier op!

Heeft u nog herinneringen aan Kralingen?

Laat het ons weten! Platform Wederopbouw Rotterdam is altijd op zoek naar verhalen over de jaren na de oorlog en specifieke herinneringen aan plekken en gebouwen. Heeft u bijvoorbeeld gewoond of woont u nog in een woning aan de Gerdesiaweg, Touwslagerlaan, Oostzeedijk of had u of een bekende daar een winkel? Dan komen we graag in contact met u en vragen we u te mailen naar Inge Hagenbeuk: inge@wederopbouwrotterdam.nl.

Prev
Next
Onderwerpen
Expositie
Buurten
Kralingen