• Actueel

Fotoexpositie Stadsdriehoek in 1973

Geplaatst op 22 augustus 2023

2023 Expo Stadsdriehoek 1973

Zicht op het beeld van Zadkine richting Blaak en Coolsingel.

Jan Oudenaarden en Wim de Boek, 1973

‘Als ware ‘010stadsrechercheurs’ trokken Jan Oudenaarden en Wim de Boek in 1973 door alle straten van het stadshart. Ze fotografeerden de straatbeelden, onder het motto ‘als Rotterdam nog een keer wordt gebombardeerd, dan hebben wij de foto’s nog’.

Vanaf zondag 27 augustus is deze fotoverzameling de kern van een expositie bij DIG IT UP. In de expositie zijn ruim 120 foto's te zien van de Stadsdriehoek in 1973. Weliswaar valt 1973 buiten de wederopbouwperiode maar op de foto's zijn uiteraard veel wederopbouwgebouwen terug te vinden. Net gebouwd of inmiddels verdwenen...

De expositie duurt tot eind oktober en is te bezoeken op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur aan de Binnenweg 13-b bij DIG IT UP. Toegang is gratis.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis zijn er rondleidingen, lezingen en filmvertoningen naar aanleiding van ‘Stadsdriehoek’.

DIG IT UP nodigt Rotterdammers uit om op zoek te gaan naar dezelfde locaties als op de foto’s te zien zijn en de huidige straatbeelden te fotograferen, zodat we bij DIG IT UP ook dat weer als erfgoed voor de toekomst kunnen vastleggen. Beelden kunnen bij DIG IT UP aangeleverd worden.