• Actueel

Fotoexpositie Stadsdriehoek in 1973

Geplaatst op 22 augustus 2023

Fotoexpositie Stadsdriehoek in 1973

Zicht op het beeld van Zadkine richting Blaak en Coolsingel.

Jan Oudenaarden en Wim de Boek, 1973

‘Als ware ‘010stadsrechercheurs’ trokken Jan Oudenaarden en Wim de Boek in 1973 door alle straten van het stadshart. Ze fotografeerden de straatbeelden, onder het motto ‘als Rotterdam nog een keer wordt gebombardeerd, dan hebben wij de foto’s nog’.

Tot en met 29 oktober is deze fotoverzameling bij DIG IT UP te zien. In de expositie zijn ruim 120 foto's te zien van de Stadsdriehoek in 1973. Weliswaar valt 1973 buiten de wederopbouwperiode maar op de foto's zijn uiteraard veel wederopbouwgebouwen terug te vinden. Net gebouwd of inmiddels verdwenen...

De expositie duurt nog tot en met 29 oktober en is te bezoeken op woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur aan de Binnenweg 13-b bij DIG IT UP. Toegang is gratis.

Op zondag 29 oktober om 15:00 uur is er een boekbespreking met hoogleraar stadsgeschiedenis Paul van de Laar. Hij bespreekt het boek 'De Echte Rotterdammer komt van buiten' van hem en Peter Scholten. Deze activiteit is op reservering gratis te bezoeken

DIG IT UP nodigt Rotterdammers uit om op zoek te gaan naar dezelfde locaties als op de foto’s te zien zijn en de huidige straatbeelden te fotograferen, zodat we bij DIG IT UP ook dat weer als erfgoed voor de toekomst kunnen vastleggen. Beelden kunnen bij DIG IT UP aangeleverd worden.