• Actueel

Marco Stout ontvangt Van der Leeuwprijs

10 november 2017

Dsc 7119

Vandaag ontvangt Marco Stout, initiatiefnemer en onze voorzitter van Stichting Platform Wederopbouw Rotterdam, tijdens het Stadsmakerscongres de Van der Leeuwprijs voor zijn inzet en activiteiten in het Hoogkwartier. Deze wederopbouwwijk is volgens de jury mede dankzij de jarenlange inspanningen van Marco Stout een 'hippe hotspot' geworden.

Marco zag zeven jaar geleden reeds de potentie; een echt buurtje met goede voorzieningen en mooie wederopbouwarchitectuur. Hij bracht de buurt in beeld. Welke mensen woonden er? Hoeveel bomen stonden er? Wat was de geschiedenis? Dit verhaal is Marco gaan vertellen aan gemeente, bewoners en ondernemers.

Op zijn initiatief zijn bewoners en ondernemers samen plannen gaan maken voor de buurt. Ook de statushouders zijn verwelkomd en betrokken bij de activiteiten in het Hoogkwartier. De buurt is langzaam veranderd in een aantrekkelijke omgeving waar de passie merkbaar is bij bewoner en ondernemer.

Samen met o.a. MVRDV werkt Marco nu aan visie voor de buurt. "Het is een historisch buurtje maar we moeten het naar de toekomst brengen." Toepasselijke woorden en een goed streven voor de voorzitter van platform Wederopbouw Rotterdam!