• Actueel

Verhalenhuis Belvédère stuurt Elenbaas op estafette

Geplaatst op 21 april 2020

Elenbaas 3

3 - Wally Elenbaas, Kinderen in de nacht, 1968

Expositie Verhalenhuis Belvédère 'Wederopbouwkinderen, de noodtentoonstelling' 2017

Verhalenhuis Belvédère is gevestigd in het Elenbaashuis. Het voormalige huis van de wederopbouwkunstenaar Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog waar zij woonden vanaf 1942 tot aan Wally’s overlijden op 21 mei 2008 in het huis aan de .

Dinsdag 21 april is de geboortedag van de Rotterdamse kunstenaar. Omdat het Verhalenhuis in deze corona-tijd is gesloten, wordt deze dag op een speciale manier gevierd. Het Verhalenhuis stuurt Elenbaas op estafette. Een stilleven van Wally Elenbaas uit de collectie van Belvédère gaat op reis door de stille stad en haalt zo verhalen op. Het is nog een verrassing welk werk dit is.

Het Verhalenhuis bezorgt het werk elke dinsdag en vrijdag in april en mei bij een nieuwe ‘bruikleennemer’, oftewel een Rotterdammer die voor drie dagen een mini Elenbaas-expositie aan huis heeft. Behalve het kunstwerk ontvangt de gastheer/vrouw een programmablad en een dagboek. Hierin schrijft de 'expositiehouder' zijn/haar belevenissen, overdenkingen en ontmoetingen plus een advies voor een volgende gastplek op. Zo kan het kunstwerk plotseling een paar dagen bij u terecht komen...

U kunt de reis van het werk van Elenbaas volgen via berichten op de Facebookpagina van het Verhalenhuis.