• Actueel

Met OMI van Doopsgezinde naar Steigerkerk donderdag as.

Geplaatst op 30 mei 2022

2021 PWR Lageweg Doopsgezinde kerk6

Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2021

Interessant en leuk avondprogramma van OMI Rotterdam aanstaande donderdag over herbestemming van kerken, beginnend bij de wederopbouw- en Doopsgezinde kerk en eindigend bij het wederopbouwmonument het Steiger in het kader van de Heilige Huisjes. Je hoort alles over de nieuwste plannen voor de Muziekwerf en in het Steiger neemt architect Bert Dirrix je mee in het bijzondere verhaal over kloostercomplex Mariënhage.

De Doopsgezinde kerk, in 1951 gebouwd de Delftsevaart, wordt een plek voor jongeren om samen muziek te maken. Roswitha Abraham (Droom en Daad) presenteert de plannen en het ontwerp voor de Muziekwerf. Speciaal voor deze gelegenheid is er een optreden van componist en architect Murat Ali Cengiz, met een muziekstuk dat is geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.

Het Steiger is een modern kerk- en kloostercomplex uit 1960, een ontwerp van Kraaijvanger Architecten. Hier is de foto-expositie ‘De kerk van morgen’ te zien, met tien kerken die een nieuwe functie hebben gekregen. Architect Bert Dirrix vertelt in zijn lezing over de innovatieve herbestemming en het ontwerp van kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven. Een zeer inspirerend voorbeeld, om samen over verder te praten tijdens de borrel in de kloostertuin.

Tickets kosten 4 euro en kunnen gereserveerd worden via deze link.