• Actueel

Tour Laurenskwartier tijdens OMD

Geplaatst op 05 september 2022

2022 Paul Dvd A OMI Kraaijvanger Bas Czerwinski

Paul Groenendijk geeft uitleg in de binnentuin van de Steigerkerk.

2022, Bas Czerwinski, OMI

Zaterdag 10 september neemt architectuurpublicist en wederopbouwkenner Paul Groenendijk u mee op pad door het Laurenskwartier. Rondom de binnenwateren staan prachtige wederopbouwpanden zoals de rijksmonumenten het HUFgebouw en kerk Het Steiger. Opvallend veel gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verzekeringskantoor ‘De Nederlanden’ worden nu Dudoktaartjes gegeten en Galeries Modernes wordt een hotel. Ook de religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. De Doopsgezinde Kerk doet binnenkort dienst als Muziekwerf waar jeugdkoren kunnen oefenen en optreden. De plannen voor Het Steiger zijn nog ongewis, maar de bijzondere architectuur en ligging bieden genoeg inspiratie voor een nieuwe invulling.

Tijdens de wandeling brengt u een bezoek aan Het Steiger, Dudok en als afsluiting is er in de Muziekwerf een presentatie / optreden van architect en componist Murat Ali Cengiz met een muziekstuk geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.

De wandeling wordt georganiseerd door OMI en is onderdeel van de Open Monumenten Dagen. U kunt via deze link gratis tickets reserveren.

  • Datum: zaterdag 10 september
  • Tijd: 13:00-14:45 uur
  • Startpunt: Het Steiger, Hang 18
  • Eindpunt: Doopsgezinde Kerk