• Actueel

Stralende Opbouwdagen!

Geplaatst op 21 mei 2019

Stralende Opbouwdagen!

Verzamelen voor de Opbouwrun op het plein voor Greenchoice

Zaterdag 18 mei 2019, Aad Koster

Op donderdag 16 mei startte Opbouwdag 2019 met een bijzonder geschenk. Basisschool het Landje is sinds jaar en dag verbonden aan de herdenking van het bombardement op 14 mei. Dit jaar heeft de school aangeboden iets voor Opbouwdag te maken, een logische vervolgstap na de herdenking. Het werd een Opbouwdans van groep 3 en 8 in samenwerking met het Hout & Meubileringscollege. Het team Opbouwdag was zeer vereerd met dit geschenk en we hadden hiermee de mooist denkbare start van dit historische feest.

De activiteiten in de dagen erna varieerden van inhoudelijke lezingen, wederopbouwlessen, herdenking van oud directeur Ettinger van het voormalig Bouwcentrum, busritten in een jaren vijftig bus, museumbezoeken, rondleidingen door de stad, miniworld en bijzondere gebouwen, spelletjes en theater kijk- en luistervoorstellingen. De cross-over met de Operadagen in de vorm van de stadsparade Orfeo & Majnun met JaJa opera op het plein voor Greenchoice, het voormalig Bouwcentrum, was een kers op de taart. De energie van de wederopbouw was misschien nog wel het meest voelbaar tijdens de Opbouwrun, een loop van 7 kilometer door de stad, gebouwen en weer eindigend bij het voormalige Bouwcentrum, waar zwetende renners uitpuften in het rijksmonument.

Klik hier voor een fotoverslag.

Wij zijn blij dat heel veel Rotterdammers en bezoekers weer een stukje wederopbouw gezien, beleefd en ervan genoten hebben. Tot volgend jaar!