• Actueel
  • Nieuw

Spaarbank omgetoverd tot hotel

Geplaatst op 16 november 2022

Nai Spaarbank Exterieur1

De Spaarbank aan de Botersloot, kort na oplevering.

Archief Het Nieuwe Instituut

De voormalige Spaarbank aan de Botersloot heeft lange tijd als onderkomen voor het Luzac College gediend. Toen de school in 2020 vertrok is besloten om het gebouw een andere functie te geven. De Borealis Hotel Group B.V. gaf het gebouw een nieuwe bestemming voor hun nieuwe hotelconcept “Motto by Hilton”. Hilton richt zich met dit nieuwe merk voornamelijk op hoofdsteden als Londen, Parijs en New York. Het concept wordt omschreven als een micro-hotel met een urban vibe op hoogstedelijke locaties voor de urban travelers. Een beschrijving en trend die uitstekend pas bij Rotterdam, getuige de transformaties van Kantoorhandel Blikman Sartorius tot hotel Bazar, Het Vrije Volk tot hotel The Slaak Rotterdam en Galeries Modernes tot een binnenkort te openen designhotel.

Architectenbureau deRAB heeft in samenwerking met Hugo Interieurvormgeving het ontwerp voor het restaurant en hotel met 108 kamers verzorgd. De opening vond op 11 november jongstleden plaats.

Het monumentale gebouw staat er al vanaf 1957 en is ontworpen door architect J.J.P. Oud, op de plek waar al eerder het spaarbankgebouw stond aan de Gedempte Botersloot dat getroffen werd door het bombardement van 14 mei 1940. Lees hier het volledige verhaal.

Hotel Motto, foto: Richard Bakker