• Actueel

Siebe Thissen wint J. Dutilhprijs

30 april 2018

Cover Beelden Siebethissen

Wiebe Thissen (hoofd BKOR van CBK Rotterdam en lid van de Raad van Advies van Platform Wederopbouw Rotterdam) heeft met zijn boek 'Beelden: Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940' op 20 april jl. de mr. Jacques Dutilhprijs gewonnen. Siebe Thissen vertelt de geschiedenis van de stad aan de hand van de unieke beeldencollectie.

De jury had vijf werken geselecteerd waar uiteindelijk de keuze viel op het boek van Thissen dat ze omschreven als `vernieuwend’, 'magnum opus', 'een meesterwerk' maar ook: 'een moordwapen' vanwege het formaat en gewicht. In het juryrapport staat dat het boek eruit sprong vanwege de zeer goed geschreven essays die ook in delen te lezen zijn, het vele beeldmateriaal en de mooie vormgeving. Het boek is uitputtend en laat goed detectivewerk zien. Kijk hier voor meer informatie en het juryrapport.

Het boek is nog verkrijgbaar via de site van BKOR.

Jacques Dutilhprijs

Jacques Dutilh zwaaide in 1992 af als voorzitter van het Historisch Genootschap Roterodamum. Als dank voor zijn onvermoeibare inzet en passie voor de stad en haar levendige geschiedenis besloot de stichting Dutilh in 1992 te eren met de instelling van de tweejaarlijkse naar hem vernoemde prijs. Naast een beeldwerk, ontworpen door kunstenaar Joep van Lieshout, ontvangt de winnende auteur een bedrag van zesduizend euro, dat beschikbaar wordt gesteld door de J.E. Jurriaanse Stichting.