• Actueel

Rotterdamse Dakendagen 23-26 mei

Geplaatst op 21 mei 2024

Rotterdamse Dakendagen 23-26 mei

Van 23 tot en met 26 mei zijn de Rotterdamse Dakendagen in de stad. De wederopbouw is bij uitstek geschikt voor het evenement door de vele platte daken die de wederopbouwarchitectuur kenmerkt. Platte daken bieden nieuwe ruimte en een nieuw perspectief. De Dakendagen activeren het daklandschap en brengen zo de tweede laag van de stad tot leven. Over het hoe en waarom kun je op de website van de Dakendagen lezen. 

Platform Wederopbouw Rotterdam levert dit jaar een kleine bijdrage aan het evenement door op de daken van De Heuvel en Las Palmas informatie over het uitzicht op andere wederopbouw te geven. We zijn benieuwd wat u ervan vindt!

Daarnaast kunt u onder andere op het dak van Central Post, De Doelen, de Maassilo, de Laurenskerk maar ook op het Dakpark de Hofbogen met een speciale wandeling in samenwerking met het O-festival. Over de Bogen gaat over het 2 kilometer lange dak, waar langs de route installaties van kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk staan. Deze audiokunstwerken brengen de stad muzikaal tot leven door live stadsgeluiden te verweven met muziek. Deze wandeling is van 17 mei t/m 26 mei elke dag tussen 15:45 en 18:30 te beginnen.


Voor tickets en meer informatie, klik hier voor de website van de Dakendagen.