• Actueel

Roterodamum 75 jaar!

21 januari 2022

R75jaar 1

Roterodamum bestaat 75 jaar. Verspreid over het hele jaar heeft de historische vereniging een feestelijk programma gepland.

De verjaardag van Roterodamum valt samen met 75 jaar Opbouwdag en we hopen een extra bijzonder Roterodamum-café te kunnen organiseren op 18 mei. Ook valt de viering samen met 150 jaar Nieuwe Waterweg. Roterodamum organiseert daarom samen met de Erasmus Universiteit een internationaal symposium met als thema 150 jaar historie, 150 jaar toekomst. Als opwarmer hiervoor organiseert Roterodamum een serie van vier lezingen in het Maritiem Museum. De eerste lezing is op 17 maart en de laatste op 16 juni.

Op initiatief van Roterodamum, samen met de Stichting Droom en Daad, Bibliotheek Rotterdam en Stad en Bedrijf, wordt een jeugdboek over de Canon van Rotterdam aan de stad gegeven. Bijna 6.500 scholieren uit groep 7 ontvangen in het najaar van 2022 een gratis exemplaar.

Hoogtepunt van de jubileumactiviteiten is een dag over de geschiedenis van Rotterdam in de Laurenskerk op 25 juni 2022. Een dag voor alle Rotterdammers met onder andere lezingen, de uitreiking van de Dutilhprijs voor het beste Rotterdamse boek, muziek en nog veel meer.

Voor exacte data en het verdere programma kunt u kijken op de website van Roterodamum.