• Actueel

Rondleidingen alom

24 juni 2021

2021_Tour_Basisonderwijs_IH

Mooi weer en meer bewegingsvrijheid. Tijd om Rotterdam te ontdekken via een rondleiding!

Afgelopen weken gaven we educatieve tours voor het basis- en vervolgonderwijs over het bombardement de geschiedenis van de stad en wederopbouw in het bijzonder. Geslaagde tours met enthousiaste reacties. Voor meer informatie kijk op de pagina educatie.

Ook voor volwassenen is er tegenwoordig een route die zowel het bombardement, de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw behandelt. De Rotterdam Tours heeft een nieuwe route in haar programma waarbij de strijd om de Maasbruggen, het verwoestende bombardement op 14 mei 1940 en de capitulatie verteld wordt. Het verhaal houdt niet op bij de heftige gebeurtenissen maar gaat juist verder met de stad die uit de as herrijst en laat de schoonheid van de wederopbouw zien. Het beeld van Zadkine is een van de highlights van de tour die begint met een bezoek aan het dak van het Witte Huis en eindigt bij de Markthal en Laurenskerk. Daar kunt u tot 10 juli ook nog de expositie Rotterdam een attractie?! bezoeken. De tour start elke zaterdag en zondag om 10:00 uur.

En als laatste nog de tour van Urban Guides over de transformatie van het Slaakhuys, een rijksmonumentaal wederopbouwpand. Deze tour is alleen nog morgen, vrijdag 25 juni om 19:30 uur, te bezoeken. Dus wees er snel bij en boek hier.