• Actueel

Rondleiding Slaak Hotel tijdens OMD

Geplaatst op 06 september 2022

Slaakhuis 1

The Slaak Rotterdam is sinds 2019 gevestigd in een prachtig Rijksmonument. Veel Rotterdammers kennen dit gebouw nog als ‘Het Vrije Volk’ of ‘Slaakhuys’. Tijdens de Open Monumentendagen is het hotel te bezichtigen of kunt u zich inschrijven voor een rondleiding.

Het gebouw werd ontworpen door architect Jo Vegter en in 1954 in gebruik genomen. Maar wist u dat hiervoor op dezelfde locatie een gebouw stond van architect H.P. Berlage? Het was het ‘Volkshuis’ van de sociaaldemocratische Arbeiderscoöperatie Voorwaarts. Vanaf 1920 werd hier het dagblad voor de Rotterdamse socialisten gemaakt, dat na de oorlog onder de naam Het Vrije Volk verder ging.

Er valt veel te vertellen en te zien in dit mooie Wederopbouwmonument. Loop op 10 en 11 september gerust even binnen. U bent van harte welkom.

Vanaf 12 uur is er ieder heel uur een rondleiding door het gebouw. De laatste tour vertrekt om 17 uur. Per keer kunnen 6 personen mee. Vooraf reserveren is verplicht en kan via https://omdrotterdam.nl/monumenten/het-slaakhuys/
De rondleiding duurt ca. 45 minuten en deelname is gratis.