• Actueel

OPROEP: Verhalen Steigerkerk gezocht

Geplaatst op 28 mei 2021

OPROEP: Verhalen Steigerkerk gezocht
Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2018

Erfgoedhuis Zuid-Holland en Verhalenhuis Belvédère zijn een project gestart over religieuze gebouwen met een onzekere toekomst. Welke betekenis hebben deze gebedshuizen voor mensen die er komen? Welke verhalen zijn erover te vertellen? Welke aspecten van deze gebouwen zijn in het bijzonder betekenisvol?

Want voor veel Rotterdamse gebedshuizen is de toekomst onzeker, onder meer door vergrijzing en secularisering. Blijven zij in religieus gebruik? Komen er andere functies bij? Of moet de kerkgemeenschap er voorgoed afscheid van nemen? In alle gevallen is het waardevol om de persoonlijke verhalen en betekenissen van deze bijzondere gebouwen vast te leggen en zo te behouden. Voor dit project leggen het Erfgoedhuis en Verhalenhuis de verhalen vast van mensen die een band hebben met het betreffende gebouw.

Herinneringen aan de Steigerkerk? Vertel het!

Eén zo’n waardevol gebouw is de Steigerkerk, gelegen in het centrum van Rotterdam. Voor deze kerk zoeken we verhalen over en ervaringen met dit gebouw. Heeft u een band met de Steigerkerk en wilt u hierover graag vertellen? Dan nodigen wij u van harte uit.

De interviews vinden plaats op woensdag 9 en donderdag 10 juni, in de Steigerkerk, 1e Nieuwstraathof 2 in Rotterdam. Voor meer informatie en deelname neem contact op met Ellen Steendam, Erfgoedhuis Zuid-Holland, steendam@erfgoedhuis-zh.nl

Erfgoedhuis Zuid-Holland ondersteunt, verbindt en inspireert erfgoedbetrokkenen bij het in stand houden en ontsluiten van cultureel erfgoed in Zuid-Holland.
Verhalenhuis Belvédère wil door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad Rotterdam verbinden.