• Actueel

Opbouwdag: wat kunt u vandaag doen?

Geplaatst op 20 mei 2022

Opbouwdag: wat kunt u vandaag doen?

Vandaag is alweer de derde dag van Opbouwdag 2022! Na een zonnige start met busritten, drie exposities en rondleidingen in het Groothandelsgebouw en het Blaak House staan vandaag de rondleidingen in het Hoogheemraadschap, De Nieuwe Boompjes, Bioscoop Cinerama en het Slaak Hotel op de planning. In principe zijn deze tours volgeboekt maar de afgelopen dagen is gebleken dat er op het laatste moment nog een afzegging is. Dus wilt u een gebouw dolgraag bezoeken, dan kunt u ter plekke nog een poging wagen.

Vandaag is ook de laatste Opbouwdag dat u de foto-expositie in het Stadsarchief met een prachtige selectie foto's van Gemeentewerken uit de wederopbouw en de expositie Rotterdam een attractie?! in het Zadkine College kunt bekijken. De expositie over de wederopbouw in Kralingen is ook morgen en zondag te bezichtigen.

Als afsluiter van vandaag staat het publiek gesprek over opbouwen in Oekraïne versus Rotterdam gepland. Dit gesprek, dat in het Engels plaats zal vinden, zal ingaan op de huidige situatie en toekomstplannen in Oekraïne in relatie tot de wederopbouw(plannen) van Rotterdam. Wat heeft Oekraïne nodig, welke lessen kunnen ze meenemen uit de Rotterdamse wederopbouw om wel of niet te doen? Het gesprek is een eerste aanzet om als stadmakers mee te helpen richting de opbouw van Oekraïne.

In het eerste panel zitten Nazar Dutko (landscape-urban designer UA/NL), Alexandra Nikitenko (architect, tutor UA), Oleksandra Tkachenko (urban planner, strategist, researcher UA/NL), Sergii Rodionov (brand designer, urban visionaire UA/US) en in het tweede panel Wijnand Galema (architectural historian NL), Michelle Provoost (architectural historian NL), Fulco Treffers (urban planner, architect, project manager, tutor NL/UA), Bogdan Serediak (UA).

  • Locatie: Independent School for the City, Delftsestraat 33, Deur gaat open om 15:45
  • Entree: 5 euro (opbrengst gaat naar the Stand with Ukraine campaign of CANactions)
  • Bestel hier uw ticket via deze link
  • Georganiseerd door Oleksandra Tkachenko, Hedwig van der Linden, Platform Wederopbouw Rotterdam, Independent School for the City and Architecture Institute Rotterdam with the participation of the City of Rotterdam

Wilt u alvast kijken wat er morgen te doen is? Kijk dan hier voor ons hele programma.