• Actueel

Op Het Dak op zijn eind?

17 juli 2020

201909 Ophetdak

Het terras van Op Het Dak kijkt uit over het Dakakker en de stad

Het Algemeen Dagblad besteedde er al aandacht aan; het restaurant Op Het Dak staat op het punt te verdwijnen. Enerzijds door de bouwplannen in het Central District die in 2021 gaan beginnen en anderzijds door de plannen van eigenaar Valerie Kuster zelf.

Valerie Kusters achter de bar van Op Het Dak
Valerie Kuster achter de bar van Op Het Dak

Het restaurant dat aan het Dakakker, de grootste Nederlandse openlucht dakboerderij, grenst, is vermaard vanwege de heerlijke, lokale en zéér lokale gerechten. Gelegen op het dak van het wederopbouwpand Schieblock heeft de bezoeker een fantastisch urbaan uitzicht op het Rotterdamse centrum en daktuin. Op Het Dak heeft de kwaliteiten van de wederopbouwarchitectuur, de lokale natuurproducten en het stadse uitzicht formidabel weten te combineren.

Het zou jammer zijn als deze bijzondere plek, waar je de energie van Rotterdam ziet, voelt en proeft, verdwijnt. Het Dakakker hoopt te kunnen blijven bestaan, al is hun toekomst eveneens onzeker. Een deel van het akker zal met een toren bebouwd gaan worden, maar wellicht dat de boerderij uit kan breiden op de naastgelegen daken.

Kleurrijk gerecht met pompoen en vijg


Platform Wederopbouw Rotterdam heeft reeds enkele lezingen en rondleidingen in het Central District gehouden. De rondleidingen eindigden standaard Op Het Dak.