• Actueel

Oogziekenhuis niet naar Erasmusterrein

Geplaatst op 07 juni 2023

Oogziekenhuis11

In maart 2021 gaf het Oogziekenhuis aan te willen verhuizen. De schrik sloeg eenieder om het hart, want voor je het in Rotterdam weet, wordt een pand gesloopt ten faveure voor woontorens. De gemeente zorgde er echter voor dat het pand datzelfde jaar gemeentelijk monument is geworden en daarmee een zekere toekomst voor het gebouw van architect Van der Steur te weten behouden.

Het ziekenhuis zelf had echter plannen om zich te huisvesten op het Erasmus MC-terrein. Deze zijn sinds kort van de baan. In 2021 startten beide partijen een haalbaarheidsstudie met bijbehorende intensivering van de huidige samenwerking op het gebied van de oogheelkundige zorg, het wetenschappelijk onderwijs en het onderzoek. Beide partijen onderschrijven het belang van intensieve samenwerking en netwerkvorming om de beste (oog)zorg voor elke patiënt in de regio en in Nederland te organiseren.

Beide partijen trokken na de verkenning teleurgesteld de conclusie dat huisvesting op de campus niet haalbaar is, zo is te lezen op de website van het Oogziekenhuis. Er zal naar een nieuwe locatie gezocht gaan worden, het liefste in of rond Rotterdam. De plannen voor het huidige gebouw zijn evenmin bekend.