• Actueel

Online informatiestand over Opbouwdag

18 augustus 2020

Inforamtiestand VVV na oorlog

Opbouwdag 2020 rondom het zestig jarig bestaan van de Euromast, Floriade en 75 jaar toerisme in Rotterdam heeft dit jaar alleen digitaal plaatsgevonden. Ook onze informatiestand was daarom online. Het leuke is dat onze online-informatiestand vandaag, precies drie maanden na Opbouwdag, nog steeds interessante informatie biedt. Een overzicht.

1. De architectuurrondleiding kunt u virtueel wandelen en

2. De lezing over toerisme in oorlogstijd in Rotterdam kunt u op uw gemak terugkijken.

Verder hebben we voor u mooie artikelen en verhalen over de Euromast en omgeving, Floriade en 80 jaar bombardement/75 jaar vrijheid op een rijtje gezet. De bijdragen komen van de Euromast, Stadsarchief Rotterdam, Gers! en Platform Wederopbouw Rotterdam.

3. Film over de bouw van de Euromast.

4. Themapagina’s van het Stadsarchief Rotterdam over de Floriade, Euromast, de Postkoets en de Erfenissen van de Floriade.

5. Artikelen over de Euromast en Floriade op onze website.

6. Nieuwe verhalen van meneer Schermers die meewerkte aan de bouw van de Euromast en mevrouw Verhagen-Baljon die zowel het bombardement als de wederopbouw meemaakte.

7. Het Floriade feuilleton waarin we verslag doen van informatieve, opmerkelijke en grappige wetenswaardigheden over de Floriade en Euromast.

8. Een magazine en webpagina vol over het bombardement, de oorlog en wederopbouw in Gers! #26. Met onder andere bijdragen van leden van Platform Wederopbouw Rotterdam over oorlogstoerisme door Paul Groenendijk en het verdwenen puin van Marlies Lageweg, over de wederopbouw door Wijnand Galema en Kees Vrijdag.

9. In het radioprogramma Spraakmakers op NPO2 spreekt Ghislaine Plag met Paul Groenendijk van Platform Wederopbouw Rotterdam en Jolande Jansen van Ahoy over het zeventigjarig bestaan en andere manifestaties in Rotterdam.

10. Tot slot informatie over een fysieke activiteit. De opening van de expositie over de wederopbouw in het Maritiem District is verplaatst naar het weekend van de Dag van de Architectuur op 12 en 13 september 2020. Tot en met 1 november is de expo in levende lijve te bezoeken. Kijk hier voor het reserveren van tickets van de tentoonstelling en rondleidingen op 12 en 13 september.