• Actueel

Nog 2 weken Elenbaas en Gubbels in Verhalenhuis

05 oktober 2019

Elenbaas 5

5 - Werk en foto's van Wally Elenbaas

Verhalenhuis Belvédère restaureert het Elenbaashuis, waar het Verhalenhuis ook gevestigd is. Het voormalige huis van Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog waar zij woonden vanaf 1942 tot aan Wally’s overlijden op 21 mei 2008, wordt het Elenbaas Huismuseum. Op weg naar de heropening viert het Verhalenhuis dit met verhalendiners. Afgelopen 21 mei was kunstenaar Klaas Gubbels te gast. Verhalenhuis Belvédère vierde zijn 85e verjaardag én de 65e verjaardag van het imposante mozaïek van Wally Elenbaas in Arnhem waar Gubbels een jaar lang aan heeft meegewerkt.

Dit diner was tevens het begin van de dubbeltentoonstelling met werk van Gubbels en van Elenbaas, die Verhalenhuis Belvédère samen met Klaas Gubbels inrichtte. Bovendien vertelt Klaas Gubbels in de expositie in audio-vorm over hun samenwerking en over zijn leven en werk. Het luisterboekje en een selectie van werk is tevens te koop. De expositie is nog tot 21 oktober te bezichtigen. Openingstijden zijn te vinden op Verhalenhuis Belvédère.

Werk van Elenbaas was eerder in het Verhalenhuis Belvédère te zien tijdens de expositie Wederopbouwkinderen, de noodtentoonstelling. De link laat een samenvatting van deze bijzondere tentoonstelling zien.