• Actueel

Nieuwsbrief: Van de Opbouwdagen naar de Architectuurmaand

Geplaatst op 15 juni 2023

2018 SS Rotterdam2 Irisvanden Broek

Het zwembad op het ss Rotterdam.

Iris van den Broek, Rotterdam Make it Happen

Dag van de Architectuur, zaterdag 17 juni

Op deze dag is er van alles te beleven, ook als het om wederopbouwarchitectuur gaat. Bijvoorbeeld het ss Rotterdam, de Bijenkorf en Het Industriegebouw. Maar ook het Olympia College (hoofdfoto). Lees hier welke activiteiten er zijn.

Publiek Gesprek, woensdag 28 juni 19:30 uur

Het publieke gesprek over de Toekomst van de Zuidelijke Tuinsteden wordt op woensdag 28 juni bij The Independent School for the City gehouden. Met professionals van o.a. De Zwarte Hond, Synchroon, gemeente Rotterdam en Amsterdam gaan we in gesprek over verdichting, duurzaamheid en leefbaarheid van wijken zoals Pendrecht en Lombardijen.

Voor meer info en tickets kijk hier.


Rotterdamse Architectuurquiz en Prijsvraag

Onze affiche met grafisch vormgegeven wederopbouwprojecten was aanleiding voor veel raadwerk. We schreven een prijsvraag uit en die bleek best lastig! De prijs: een originele zeefdruk van Laura Aranda, studio Amargo van de Maastorenflat. Ook de winnaar van de Rotterdamse Architectuurquiz op 2 juni kreeg een exemplaar uitgereikt. Weten wat alle gebouwen zijn? De antwoorden staan hier.

Opbouwdagen 2023

De Opbouwdagen van 2023 zijn weer voorbij. We hebben genoten van alle enthousiaste bezoekers. De rondleidingen van de Open Opbouwdagen liepen weer storm en we danken alle rondleiders en bewoners die de moeite hebben genomen om hun huis of pand te laten zien! Kijk hier voor een verslag.

Op naar volgend jaar!


Met vriendelijke groet,

Platform Wederopbouw Rotterdam