• Actueel

Nieuwsbrief Maart

Geplaatst op 16 april 2024

Nieuwsbrief Maart

In het zonnetje

Er gebeurt weer een hoop op het gebied van de wederopbouw en de aankomende Opbouwdagen (16-19 mei). We zetten een aantal dingen vast in het zonnetje.

Rotterdam Architectuur Prijs 2024

Van de veertig inzendingen dit jaar, zijn er tien renovaties. Dat daar ook transformaties van wederopbouwpanden bijzitten, is logisch gezien ons grote wederopbouwbestand. We lichten er twee uit.

Westblaak 69-81

Aan de Westblaak is een overaanbod van verouderde kantoorruimte. Vandaar dat dit pand door Eentien Architecten in opdracht van De Jongste Vastgoed is getransformeerd tot 12 luxe appartementen en een toegevoegd penthouse. De karakteristieke travertin gridgevel is gehandhaafd en versterkt. De afsluitbare loggia’s dienen tevens als ventilatieboxen voor de achterliggende appartementen.

Klik hier voor meer info. Hoofdfoto: Jeroen van Bekkum, Eentien Architecten.

Glashaven 8-12

Ook aan de Glashaven is veel kantooroverschot. Mei architecten heeft in opdracht van Accresco, de metamorfose van een gebouw uit 1957 van architect Fiolet vormgegeven. Hier zijn 87 studio's voor studenten en starters gerealiseerd. Er is door Mei een volume toegevoegd, waarbij herkenbare gevelelementen in textuur, structuur en materiaalkeuze zijn doorgevoerd in de optoppingen.

Klik hier voor meer info.

 

Opening Delftsehof

Tussen het Schieblock, de Delftsestraat en het treinspoor in Rotterdam ligt een groot parkeerterrein dat sinds januari niet meer gebruikt wordt. Het goede nieuws is dat de Schieblock-community de plek heeft veranderd in een levendige, publieke groene omgeving waar vanaf april altijd iets te beleven is. Van terugkerende salsalessen in de buitenlucht, de streetculture-week in augustus tot kleine zondagsmarkten. Hoe toepasselijk is het om op Goede Vrijdag de Delftsehof feestelijk te laten openen door wethouder Simons. We hopen alleen nog zonnige foto's van het resultaat te krijgen!

Nieuwsbrief Maart

Opbouwdagen Nieuws

Binnenkort maken we de eerste gebouwen bekend die meedoen met de Open Opbouwdagen, maar we willen u naast het aangekondigde Roterodamumcafé in de Citrusveiling ook vast attenderen op een nieuwe lezing en een bijzonder kunstproject.
Lezing Wederopbouwkunst

Donderdagavond 16 mei neemt Paul Groenendijk u mee langs de Rotterdamse wederopbouwkunst en haar historie. Werken van bekende Rotterdamse kunstenaars als Louis van Roode, Gust Romijn, Dick Elffers en Wally Elenbaas. zijn niet alleen in musea, maar overal in, op en naast de gebouwen te vinden. Waar men vaak achteloos aan voorbijgaat...

Kijk hier voor meer info.

 

Kunstinstallatie van Herinnering en Troost

De maand mei staat in Rotterdam in het teken van het bombardement, de oorlog en de wederopbouw. Kunstenaar Caroline Bijvoet toont in de Laurenskerk geschilderde panelen met abstracties van het puin als ‘achtergrond’ voor de foto’s van de wederopbouw van fotograaf Rotgans. Op 18 mei is er een doorlopende performance waaraan u kunt deelnemen.

Kijk hier voor meer info.

Nieuwsbrief Maart

De schilderingen met de thema's gemeenschapszin en levensblijheid van Louis van Roode in het Zuider Gymnasium.

Vrienden van Boei