• Actueel

Nieuwe toren tussen Centraal Station en Central Post

Geplaatst op 07 februari 2020

Nieuwe toren tussen Centraal Station en Central Post

Ontwerp Tree House

Provast

De gemeente Rotterdam koos in december 2019 het team van Provast als winnaar van de tender voor ontwikkeling van een locatie op het Delfsteplein tussen het Centraal Station, de Delftse Poort en Central Post. De 140 meter hoge toren genaamd Tree House wordt ontworpen door PLP Architecture en co-architect ZUS, zelf gehuisvest in het Schieblock aan de Delftsestraat.

Het gebouw heet Tree House vanwege het vele zichtbare gebruik van hout en de vergelijkbare functie van bomen, als CO2-opslag en regenwateropvang. Het gebouw zal van gerecycled materiaal gemaakt worden en door het vele groen verkoelen en bijdragen aan de biodiversiteit.

Volgens de gemeente Rotterdam zal het Tree House niet te dicht op Rotterdam Centraal komen te staan. Aan de ene kant komt een publieke trap om op te zitten en aan de andere kant een klein parkje. In de toren zelf komen 275 huur- en koopwoningen (waarvan ongeveer 60 huurwoningen in het middensegment en de overige woningen vermoedelijk in het hoge segment) en 15.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Verder wordt het innovatie- en cultuurplatform De Dépendance in het gebouw ondergebracht en komt er in de plint horeca. plaats bieden aan horecavoorzieningen.

Als alles goed gaat wordt dit jaar een definitieve overeenkomst getekend, start de bouw volgend jaar en heeft Rotterdam er in 2024 een nieuwe woontoren bij.