• Actueel
  • Nieuw

Nieuw boek over wederopbouw Rotterdam door Nelleke Noordervliet

10 oktober 2021

2021 Het wonder van Rotterdam N Noordervliet

Het AD publiceerde dit weekend een interview met Nelleke Noordervliet (75) over het boek 'Het wonder van Rotterdam' dat binnenkort verschijnt. De bestseller auteur vertrok jaren geleden uit Rotterdam, maar zegt dat haar karakter gevormd is door de stad en haar mensen. Ze vertelt in het interview dat Rotterdam voor het overgrote deel uit arbeiders bestond. Deze mensen konden met een no-nonsense mentaliteit aanpakken. Een mentaliteit die volgens Noordervliet nog steeds heerst, anders was de stad nooit zo uit z’n as herrezen.

Haar herinneringen aan de stad en het gezin waarin ze opgroeide, beschrijft ze in haar nieuwe boek. Ook wordt de lezer meegenomen in de verhalen die ze als kind hoorde, die natuurlijk ook over de oorlog en de periode daarvoor gingen. Noordervliet merkt terecht op dat het Rotterdam van haar ouders' herinneringen niet meer bestond. Als haar moeder enthousiast vertelde over dancing Pschorr met zijn glazen dansvloer en deze plek op het Hofplein aanwees, zag Noordervliet letterlijk niets.

We nemen hier een zijsprongetje, want wie Dancing Pschorr en het daarna kale Hofplein wil zien kan vanaf zaterdag 23 oktober terecht in Podium Islemunda in IJsselmonde, waar onze expositie over meer dan 80 jaar toerisme in Rotterdam vier weken te bezichtigen is.

Het boek ‘Het wonder van Rotterdam’ is vanaf 15 oktober 2021 te koop en kost € 19,99. Het EAN nummer is: 9789083167305

Lees hier het hele interview in het Algemeen Dagblad.