• Actueel

Museumnacht in het Oogziekenhuis groot succes!

Geplaatst op 08 maart 2020

Museumnacht in het Oogziekenhuis groot succes!

Afgelopen zaterdagavond 7 maart was het Museumnacht. In Rotterdam waren meer dan 9.000 bezoekers op de been om alle activiteiten gedurende de avond mee te maken. Volgens de organisatie was de helft van de bezoekers onder de 35 jaar.

Het Oogziekenhuis Rotterdam was met ruim 2700 bezoekers een druk bezochte locatie en dat was te merken! Vanaf de start om 20.00 uur liep het storm om irisfoto's te laten maken, een improvisatietheatervoorstelling in het donker te bezoeken, je eigen bril te ontwerpen en natuurlijk om meer te weten te komen over de kunst, het gebouw en de wederopbouw. Paul Groenendijk en Inge Hagenbeuk van Platform Wederopbouw Rotterdam hebben de bezoekers veel kunnen vertellen over het hoe en het waarom van het gebouw. Verraste luisteraars keken op van de vele verhalen die achter het gebouw schuilgingen. Van feitjes over het verleggen van de Coolsingel naar de Schiedamsedijk tot het interne zusterhuis met een avondklok. Van architect Van der Steur die bijna niemand kent maar wel zijn bouwwerken zoals Boijmans van Beuningen tot de mooie gebouwmaquette met daarop een standbeeld dat er niet is gekomen maar wel de koperen zon als symbool voor het nieuwe licht.

Sommige jongere bezoekers waren zelfs verbaasd over de grote schade aan de stad na het bombardement in 1940. En dan kunnen we zeggen dat het behalve heel leuk ook meer dan zinvol is geweest dat het Platform op de Museumnacht heeft gestaan.

Lees meer in het artikel over het Oogziekenhuis en de belevenissen van medewerkers.

Paul vertelt een groep luisteraars over het Oogziekenhuis