• Actueel

De Maastunnel viert feest!

03 oktober 2019

Maastunnel blokkenschema

De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Nederland en was toe aan groot onderhoud. Na een langdurige renovatie en restauratie van twee jaar is de autotunnel sinds augustus weer in beide richtingen begaanbaar. De fiets- en voetgangerstunnels moeten nog gerenoveerd worden. Hiermee wordt naar verwachting in december 2019 gestart. Gedurende de afsluiting vaart er voor een pontje tussen de Sint Janshaven en de Sint Jobshaven.

Zaterdag 5 oktober 2019 wordt de tunnel vast feestelijk heropend. Van negen uur 's morgens tot acht uur 's avonds bruist het van de activiteiten. Zo kun je door de autobuizen rennen met de Rotterdam Running Crew. Je start en finisht op Noord en rent zo door beide autobuizen. Om 08.45 uur is een gezamenlijke warming-up. Aanmelden is niet nodig. Voor de langzamere lopers zijn er tunnelwandelingen in de oostelijke buis waar je alles hoort over de renovatie. Voor de culturele bezoekers zijn er theatrale wandelingen in de westelijke tunnel. Luister naar liefdesverhalen of dwaal langs bijzondere acts van Verhalenhuis Belvédère of Circus Rotjeknor. Let op! Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden.

Zowel aan de noord- als zuidzijde is er een podium met allerlei optredens waaronder kinderkoor Jaja (het volwassenenkoor deed mee met Opbouwdag!). Voor kinderen is er de Maastunnel-zeskamp aan beide kanten van de tunnel. En dat is nog niet alles.

Kijk op de site van de Maastunnel voor het volledige programma.