• Actueel

Lezing op locatie donderdagavond 9 november: Blaak House (VOL)

Geplaatst op 18 oktober 2023

Lezing op locatie donderdagavond 9 november: Blaak House (VOL)

Entree van het Blaak House, de voormalige Nederlandse Handelsmaatschappij aan de Blaak 34.

Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2020

Het rijksmonument Blaak House is tegenwoordig een bedrijfsverzamelpand, maar vlak na de oorlog werd het pand als bank voor de Nederlandse Handelsmaatschappij (NHM) gebouwd. Het exterieur is tamelijk sober maar is versierd met prachtige kunst van onder andere Nel Klaassen. Het interieur is in luxe wit marmer en betimmeringen van eikenhout en notenhout uitgevoerd. Ook in het interieur is veel kunst van Nel Klaassen te vinden. Het gebouw heeft op de nominatie voor sloop gestaan maar is na de renovatie van architectenbureau v8 architects in oude luister hersteld en verbeterd.

Tijdens de Lezing op Locatie zijn we te gast bij vastgoedadviseur voor vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders en huurders van vastgoed: Colliers in het Blaak House. U krijgt de historie van de NHM, de architect en het gebouw te horen van Paul Groenendijk. Na afloop is er een drankje en een korte rondleiding door het gebouw.

Programma donderdag 9 november:

19:15 - Inloop

19:30 - Introductie en welkom door Harold Coenders van Colliers

19:40 - Paul Groenendijk (onderzoeker en publicist en Platform Wederopbouw Rotterdam) geeft een lezing over de historie van de plek, het gebouw, de architect en kunst;

20:15 - Gelegenheid voor een drankje en een korte rondleiding door het gebouw.

21:00 - Einde

Adres:

Blaak House, Blaak 34, 3011 TA Rotterdam

Let op: entree via de achteringang van het gebouw!

Kosten:

Kaartjes kosten 5 euro en kunt u via deze link bestellen.