• Actueel

Lezing op Locatie: Blaak House 14 september

Geplaatst op 02 september 2022

2020 NHM Blaak M Lageweg DSC 1835

Entree van het Blaak House, de voormalige Nederlandse Handelsmaatschappij aan de Blaak 34.

Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2020

De Lezing op Locatie is volgeboekt. En dat is niet voor niets. Het rijksmonument Blaak House is tegenwoordig een bedrijfsverzamelpand en kent een rijke historie. Vlak na de oorlog werd werd het pand als bank voor de Nederlandsche Handelsmaatschappij (NHM) gebouwd. Het exterieur is tamelijk sober maar is versierd met prachtige kunst van onder andere Nel Klaassen. Het interieur is in luxe wit marmer en betimmeringen van eikenhout en notenhout uitgevoerd. Het gebouw heeft op de nominatie voor sloop gestaan maar is na de renovatie van architectenbureau v8 architects in oude luister hersteld en verbeterd.

Lees hier het hele verhaal op onze website.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tijdens de Lezing op Locatie zijn we te gast bij vastgoedadviseur voor vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders en huurders van vastgoed: Colliers in het Blaak House. U krijgt de historie van de NHM, de architect en het gebouw te horen van Paul Groenendijk. Na afloop is er een drankje en een rondleiding door het gebouw met informatie over de renovatie van Frank Huibers van v8 architects.

Tickets inclusief consumpties kosten 5 euro en kunt u hier bestellen.

Programma woensdag 14 september:

19:15 - Inloop

19:30 - Introductie en welkom door Daan Potjer van Colliers

19:40 - Paul Groenendijk (onderzoeker en publicist en Platform Wederopbouw Rotterdam) geeft een lezing over de historie van de plek, het gebouw, de architect en kunst;

20:15 - Gelegenheid voor een drankje en een korte rondleiding door het gebouw door Frank Huibers (v8 architects en Platform Wederopbouw Rotterdam) die meteen de renovatie toelicht.

21:00 - Einde

De Lezing op Locatie is onderdeel van het activiteitenprogramma in het Maritiem District in samenwerking met het Waterstadgenootschap en is mogelijk gemaakt door VSB fonds, Stichting Volkskracht, Stichting Elise Mathilde, Gebiedscommissie Centrum, Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en Stichting Maritiem District.