• Actueel

Laatste kwartier

Geplaatst op 21 december 2018

Bakkersfabriek2

Na de toevoeging van alle wederopbouwmonumenten is het platform gestart met de wederopbouwkwartieren het Zomerhof- en het Baankwartier. Beide kwartieren staan aan de vooravond van grote veranderingen. Het platform voegt daarom vanaf vandaag elke week artikelen over deze kwartieren toe aan de website. Over de website gesproken, het platform werkt achter de schermen ook nog aan een nieuwe site!

Zomerhofkwartier (ZOHO)

ZOHO staat in de verkoop. Onlangs werd de officiële aanbesteding uitgeschreven voor het herontwikkelen van het Zomerhofkwartier. Dit wederopbouwgebied, ingeklemd tussen spoorwegen, centrum en Oude Noorden, is voor velen onbekend terrein.

Platform Wederopbouw focust de komende tijd op dit gebied, te beginnen met een artikel van de ontwikkeling en thema’s van de wijk. Gedurende de vakantieweken wordt dit aangevuld met bijzondere gebouwen die in ZOHO staan. Hoewel dit een typisch naoorlogs bedrijventerrein lijkt, heeft het al een interessante transformatie tot creatieve broedplaats gekregen en zit het gebied vol verhalen.

Baankwartier

In navolging van ZOHO ontgint het platform het Baankwartier en omgeving. Het Baankwartier dat globaal tussen de Schiedamsedijk en Schiedamsevest ligt, staat ook aan de vooravond van grote veranderingen; torenhoge woongebouwen komen in de plaats van wederopbouwpanden. Met kenmerkende gebouwen zoals het Oogziekenhuis, de Bazar, het RO theater en Cinerama in combinatie met de vele expeditiehoven is dit een typisch stukje Rotterdamse wederopbouw. Behalve artikelen organiseert het platform samen met DigItUp vier Lezingen op Locatie en een tentoonstelling. Houd onze nieuwsberichten in de gaten!

Nieuwe website

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe website wederopbouwrotterdam.nl. Met de gebiedsuitbreidingen en Opbouwdag 2019 hopen we op korte termijn een nog duidelijker en vollediger overzicht te geven van de wederopbouw, een belangrijke en beeldbepalende periode voor de stad Rotterdam. We zijn heel benieuwd naar jullie reacties, laat het ons weten via mail en facebook.

Tot in 2019!