• Actueel

Kralingen verhalen

17 februari 2022

2022 ML SPWR Han Timmer DSCF1763

Han Timmer met op de achtergrond de katholieke school de Bavokring.

2022, Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam

De wederopbouw bestaat niet alleen uit gebouwen. De persoonlijke verhalen, herinneringen en ervaringen van huidige en vroegere bewoners van een wederopbouwpand of gebied zijn minstens zo belangrijk. In Kralingen hebben we al vijf verhalen voor u opgetekend.

Heeft u zelf specifieke herinneringen aan of passie voor een wederopbouwpand op deze website en wilt u deze met ons delen? Neem dan contact op met Inge Hagenbeuk via inge@wederopbouwrotterdam.nl.

Dit zijn de vijf verhalen: over Hans Hollander, die als kleine jongen opgroeide in het krantengebouw van Het Vrije Volk. Het verhaal van Georges Knap, galeriehouder van Galerie Kralingen en eveneens bekend van zijn Kralingen Pop Festival. Echtpaar De Keyzer vertelt over hun passie voor het gemeentelijk monument de Plantageflat waar zij al 48 jaar wonen. Marlies Lageweg, onze fotografe vertelt over haar familie en de beleving van de wederopbouw in Kralingen en Han Timmer, historicus vertelt over zijn herinneringen aan de voor- en naoorlogse architectuur.