• Actueel

Katshoek zegt ExPo ZoHo gedag

Geplaatst op 24 januari 2023

E9d3922f 69f5 4ad1 a19e 2c67fff83013

Dichter Darry Brown bij de opening van de ExPo ZoHo

A. Karbaat

De expositie in Galerie Neck of the Woods over de geschiedenis van het Zomerhofkwartier met de cross-over van kunstenaars en creatieve makers uit het gebied, is voorbij. De expositie en alle lezingen, rondleidingen en performances zijn goed bezocht en hebben tot vele positieve reacties geleid. Het blijkt wederom dat jong en oud, architectuurkenner en leek zich met plezier laat verrassen door de verhalen die elk gebied te vertellen heeft. Ook de vele monumentale kunst die de wijk bevat is als verrassend ervaren. De aanvulling met creaties uit de wijk en de ruimtelijk ingestoken kunstwerken werd als een verrijkende afwisseling gezien.

Voor degenen die de expositie gemist hebben: wees gerust, want vanaf volgende week zijn de panelen in de ZOHO-Hub aan de Teilingerstraat 130 te bezichtigen. Binnenkort vindt u meer informatie op de site.

Ook kunt u een hand-out meenemen en daarmee zelf de wijk verkennen, deze zijn verkrijgbaar bij de ZOHO-Hub en Galerie Neck of the Woods.

Met dank aan

We willen Johannes Steendam van Neck of the Woods bedanken voor het hosten van dit evenement. Ook willen wij onze dank uitspreken voor de inhoudelijke bijdrages van kunstenaars Georg Bohle, Jojanneke van den Bosch, Muxingye Chen, Emma Kroos, Shonali Shetty, Paul Vinken en Marlies Lageweg. We danken onze grafisch ontwerpers David Smeulders voor de panelen en Laura Aranda wier affiches zeer gewild bleken te zijn. Dank aan de ZOHO-citizens Susanne Pietsch, SCRAP, Fijne Dag, Pascalle de Jager, Joëlle Solleurs, Studio Bas Sala en Lab AIR voor het uitlenen van hun ontwerpen. De opening was een groot succes dankzij dichter Darry Brown en spreker Wim Noordegraaf. Ditzelfde gold voor de performances van Muxingye Chen en de Art Butchers. En bijzondere dank voor de inhoudelijke verdieping met de lezingen van Wijnand Galema, Paul Groenendijk, Wendelien Lans en Elizabeth Poot.

Speciaal vonden we het dat de studenten van de Hogeschool Rotterdam hun minor Renovatie en Transformatie over het gebouw Katshoek hebben gemaakt en gepresenteerd, studenten van de Willem de Kooningacademie een animatie over de stepping stones in de regentuin hebben gemaakt en gepresenteerd en de studenten van de Horecavakschool heerlijke hapjes en bediening bij de opening hebben verzorgd.

Niets van dit alles had plaats kunnen vinden zonder de bijdrages van de volgende partijen: CBK, Xior, Galerie Neck of the Woods, Dura Vermeer, Synchroon, JP Van Eesteren, wijkraden Agniesebuurt/Provenierswijk & Oude Noorden & Blijdorp /Bergpolder/Liskwartier gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. En met extra dank voor ZOHO - Stebru en Leyten die later toezegden en daardoor niet overal vermeld zijn maar wel onze begroting rond hebben gemaakt!

Bezoekers bij de ExPo ZoHo.
Affiche Expo in gebouw Katshoek van Laura Aranda