• Actueel

Ondernemers Schiekadeblok lanceren Belangenvereniging District East

Geplaatst op 11 oktober 2019

Ondernemers Schiekadeblok lanceren Belangenvereniging District East

Na meer dan 10 jaar wordt het Schiekadeblok, het meest oostelijke stukje van Rotterdam Central District, begrensd door de Schiekade, Schiestraat, Delftsestraat en Delftseplein, bijna herontwikkeld. Als reactie op de ontwikkelingen hebben de ondernemers zich verenigd in belangenvereniging District East. Ze willen als gesprekspartner betrokken zijn bij de vorming van de plannen voor het gebied, met als voornaamste doel het behoud van het levendig ondernemersklimaat. Woensdag 16 oktober om 16.00 is de lancering en overhandiging van hun visiedocument aan de Gemeente in Annabel.

District East benadrukt dat dankzij initiatieven van pionierende, ondernemende Rotterdammers in een tijdelijke situatie rondome het Schiekadeblok een creatief, innovatief, rauw en cultureel milieu is ontstaan. Een ecosysteem waar die nieuwe initiatieven opbloeien tot volwassen entiteiten. Zo werd Het Schieblock een creatieve, commerciële broedplaats met hotspot Op Het Dak, en de DakAkker, de grootste dakboerderij in Nederland. Werden Biergarten, BAR en Annabel serieuze horecaondernemingen, die het Rotterdamse uitgaansleven de hoognodige kleur geven. En zo werd rafelrand een groeibriljant.

Diezelfde pioniers willen de energie behouden. Voor zichzelf én voor de stad. Want dat de stad er wel bij vaart is duidelijk. De gemeente Rotterdam, eigenaar van grond en veel van de (wederopbouw)gebouwen, zegt dat ook te willen. In hun ambitiedocument beschrijft de gemeente de waarde van District East en de positie in het toekomstige aanbestedingstraject. Het initiatief om de pionierende ondernemers in het gebied te verenigen heeft de gemeente Rotterdam dan ook aldoor aangemoedigd. Woensdag 16 oktober is het zover en overhandigt de kersverse belangenvereniging hun visiedocument aan de gemeente Rotterdam in een van de pionierslocaties, Annabel.

Tijd en locatie: woensdag 16 oktober 16.00 uur bij Annabel, Schiestraat 20, Rotterdam

Valerie Kuster is de contactpersoon van District East en bereikbaar via mail: contact@districteast.nl of telefoon: 06 - 57477010

Onderstaande tekst geeft aan in welke mate de ondernemers zich verbonden voelen met de plek en het creatieve klimaat in en rond het Schiekadeblok. Wil je zelf ervaren om welke energie, rauwe plekken en verborgen schoonheid het gaat? Loop dan mee in de tour en bestel hier je tickets!

District East.
Ons stukje Rotterdam.
Centraal en verborgen tegelijk.
Een bonk van positieve energie, cross-overs, cultuur en connectie.

Dit is de enige plek in de stad waar je de zon nooit onder ziet gaan.
Het rauwste en mooiste randje waar altijd iets nieuws te ontdekken is.
Hier is Rotterdam opnieuw uitgevonden. En dat Rotterdam wil hier niet meer weg.

Want wat is ontstaan op deze grond is van ons.

De pioniers, producers en supporters van de bruisende kant van de stad.
Wij legden de voedingsbodem voor het Rotterdam dat we allemaal willen.
Wij hebben hier met elkaar onschatbare waarde de grond in gedanst, gedroomd en geworteld.

Wij zijn het volk van District East en we gaan niet weg van deze grond.