• Actueel

Noodexpositie Henkes in Verhalenhuis Belvédère

12 november 2021

Dolf Henkes scheikundelokaal schets

De ontwerptekening van Het Scheikundelokaal bij de RCE

Verhalenhuis Belvédère

De sloop van de wandschildering van Dolf Henkes door de Hogeschool Rotterdam is voor Verhalenhuis Belvédère de aanleiding om in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een noodexpositie te organiseren. De tentoonstelling opent zondag 14 november om 13:00 uur in de voormalige woning van Wally Elenbaas, tegenwoordig het Verhalenhuis.

Henkes’ originele ontwerpschets van het werk, uit de collectie van de RCE, wordt getoond. Daarnaast is ook is het werk ‘Dansers’ aanwezig. Dit werk van Henkes uit de jaren 50 is door het Verhalenhuis en de RCE enkele maanden geleden uit een te slopen brandweerkazerne in Papendrecht gered.

Verhalenhuis Belvédère organiseerde eerder een tentoonstelling over de unieke materiële en immateriële erfenis van Rotterdamse wederopbouwkunstenaars. Dit deden zij samen met de (klein)kinderen van deze kunstenaars. Op onze site staat een samenvatting van deze expositie met wat extra informatie over de kunstenaars Jaap Bakema, Couzijn & Carasso, Wally Elenbaas, Dolf Henkes, Ger van Iersel, Familie Jongert, Johan van Reede, Han Rehm en Henk de Vos.

Meer informatie over de noodexpositie is te vinden op Verhalenhuis Belvédère.